Våren 2021 skakade sig Jonna Wasserfaller, då spelande i finska ligan. En allvarlig knäskada har krävt operation och lång rehabilitering. I november i höstas anslöt Jonna till Örebros trupp för att slutföra rehabiliteringen här och påbörja resan tillbaka till volleybollplanen.

Tillsammans med vår sjukgymnast Laura Järvinen och huvudtränare Jonas Svanteson har träningen successivt lagts. Mer och mer har Jonna kunnat växla upp själva volleybollträningen. Efter en del inhopp och spel i bakplan i slutet av grundserien är nu Jonna helt klar för spel. I onsdags blev det efterlängtad comeback. Vi fick ett litet snack med Jonna ett par dagar efter hon äntligen var tillbaka i hetluften.

Grattis till segern i onsdags, och till en mer rejäl comeback på plan, hur kändes det efter din långa rehabiliteringstid?

Tack! Det kändes helt fantastiskt att få stå på planen igen efter över ett helt år utan matchspel. Det var såklart nervigt och jag var lite spänd i vissa lägen men det är sånt man får räkna med efter såpass lång tid.

Så hur känns kroppen och inte minst knät efter tre set och en full match?

Det känns att man har spelat match igen. Vilket är en skön känsla, men både kropp och knä känns förvånansvärt bra. Jag har tränat fullt ett par veckor och kroppen har hunnit vänja sig vid högre tempo så det känns bra, nästan som vanligt igen.

Vad är du mest nöjd med i din egen prestation?

Mitt blockspel. Det har varit en av de svåraste delarna att komma tillbaka till men under matchen kände jag att jag vågade på ett sätt som jag inte gjort tidigare under träningar och kunde läsa spelet hyfsat bra. Det har varit lite hackigt på den fronten men igår kände jag mig lugn och fokuserade på rätt saker istället för att övertänka varenda liten detalj.

Du är förstås matchotränad, helt naturligt, utöver det vad är det du fokuserar på träningsmässigt just nu för att komma i god form?

Fokus har länge legat på att bygga upp musklerna jag tappat och när jag nu har fått tillbaka det mesta känner jag att jag behöver få tillbaka min explosivitet också.

Nu har ni skaffat er 2-0 ledning i den här kvartsfinalserien och ny match på lördag. Har ni redan börjat tänka på semifinalspel?

Det är klart att semifinal finns i tankarna när vi har 2-0 i matcher men det är samtidigt ingenting vi lägger fokus på riktigt än. Vi vet att Sollentuna kommer göra allting för att hålla denna kvartsfinalserie vid liv så vi är beredda på en tuff match på lördag.

På lördag kan Örebro säkra en semifinalplats i händelse av ny seger.

Kvartsfinal 3:5

Örebro – Sollentuna

Lördag 19/3 kl 15:00

Vår matchvärd TIDA Byggpartner skänker 100 kr till stöd för Ukraina för varje åskådare, så låt oss fylla läktaren!

Se annars matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/klubben