Örebro volley kan med stor glädje meddela att vi har signat landslagskaptenen Jonna Wasserfaller. Jonna är född och uppvuxen i Degerfors och har en gedigen meritlista med Frankrike och senast Finland på sin meritlista. Jonna är påväg tillbaka efter en knäskada och har en bit kvar till fullt spel. Vi fick en pratstund med både tränaren Jonas Svantesson och självklart huvudpersonen Jonna Wasserfaller.

Välkommen till Örebro och Örebro Volley, Jonna! Du är påväg tillbaka till spel igen, kan du berätta lite vad som har hänt och varför du valde Örebro för din resa tillbaka?

Jag skadade mitt knä rätt rejält i februari och fick operera både korsband och menisker så jag är påväg tillbaka till volleybollen efter detta elände. Valet föll på Örebro då jag känner att det erbjuds en bra miljö för mig i form av träning och rehabilitering. Att jag dessutom känner både Svante och många tjejer i laget sen tidigare gjorde valet enklare!

Var befinner du dig just nu i din rehabilitering?

Jag är inne i slutfasen av min rehabilitering där jag jobbar med att bygga upp min styrka igen. Det skiljer fortfarande ganska mycket mellan höger och vänster styrkemässigt så det är bara att fortsätta köra på hårt i gymmet. Är dessutom påväg in på planen igen, ÄNTLIGEN! Får börja träna mer och mer volleyboll och jag får snart börja spela lite lätt i baklinjen. Har kört mycket på egen hand där jag inte har andra runt omkring mig och varit ganska stillastående men det kommer det bli ändring på nu framöver!

Vad har du för mål med denna säsong?

Mitt mål är att komma tillbaka till planen! Sen att jag måste ha tålamod och förstå att det inte kommer gå lika snabbt och lätt som jag gärna hade velat är en annan femma men just nu är mitt sikte bara inne på att få spela volleyboll fullt igen.

Vad känner du att du kan tillföra till Örebro Volley?

Hoppas kunna bidra med erfarenhet efter mina år utomlands och mycket energi.

Vi vänder oss till dig, Svante, hur skulle du beskriva Jonna som spelare?

Explosiv, kraftfull och en otrolig vinnarskalle. Hon är otroligt professionell i det hon gör och vet att det finns inga genvägar till succé bara hårt jobb. Efter många år i landslaget som lagkapten och år utomlands så har hon blivit en stor ledare både på plan och utanför.

Vi vill alla se Jonna spela såklart, när tror du att Jonna är klar för spel?

Det är svårt för mig att uttala mig om, det är en komplicerad skada och vi kommer inte att chansa utan det kommer att ta den tid det tar. Vårt största mål är att Jonna ska komma tillbaka till 100% utan att känna press och stress att komma tillbaka för snabbt. Vi har tre bra centrar i Jonna Nilsson, Elsa Arrestad och Cornelia Rosenqvist, så Jonna kommer inte behöva känna pressen att hon MÅSTE komma tillbaka snabbat för att spela och det tror jag har varit en stor del av att hon valde Örebro.

/ Klubben