Örebro Volley tog sin åttonde raka 3-0 seger idag och har ännu inte förlorat ett set hemma i Idrottshuset. Dagens match var det absolut jämnaste hittills när Engelholm pressade Örebro Volley i de två första seten.

Engelholm kom till spel utan sin amerikanska passare Julia Kurowska och Örebro Volley fick klara sig utan passaren Sofia Andersson som var sjuk. Första set var jämnt genom i stort set hela setet. Örebro Volleys anfallsspel höll högsta klass genom hela setet och lagets leddes av en stekhet Kira Thomsen som hade 8 kills i första set. Örebro Volley var också tvungen att vinna sina anfall för Engelholm kunde hålla jämna steg då man anföll varierat och lagets höger Aleksandra Omilaniuk visade att hon hade en bra dag i anfallsspelet. Örebro Volley hade en bra sideout dvs spelet i Engelholms serve och missade lite för många egna servar för att kunna dra nytta av övertaget i anfall. Setslutet blev aldrig superjämnt och Örebro Volley vann med 25-20.

I andra set börjar Örebro Volley stabilt men har inte lika effektivt anfall inledningsvis. I andra halvan av setet är det återigen Aleksandra Omilaniuks anfallsspel (8 kills i andra set) som ger gästerna ett övertag och Head Coach Jonas Svantesson tar sin andra timeout vid 16-19 underläge. Pausen och taktiksnacket gav önskad effekt och 18-21 blir till viktig set seger med 25-22 till Örebro Volley efter att matchen lirare Kira Thomsen dunkat in några viktiga poäng.

Efter den långa pausen så börjar det tredje setet jämnt men när Nathalie Hayward går ner för att serva vid 14-9 så avgör hon Örebro Volley matchen genom att nagla fast Engelholm i en rotation och serva ända till 21-9. Engelholm hade svårt i hela tredje setet att skapa egna poäng och Örebro Volley fick gå i medvind och när hemmalaget dessutom gjorde väldigt få egna misstag så blev skillnaden stor mellan laget i tredje set som slutade med 25-14.

Matchen lirare och vald till MVP var amerikanskan Kira Thomsen som stod för 20 egna poäng och var brilliant i anfallet med totalt 19 kills (anfallspoäng). Näst bästa poängplockare vad Paulina Lindberg med 12 poäng varav 3 blockpoäng. I Örebro Volley gjorde också passaren Nathalie Hayward en bra match och hemmalaget tog ofta poäng när Nathalie servade. Priset som MVP i Engelholm fick passaren Ella Sandberg. I och med seger så distanserar sig Örebro Volley med Engelholm i tabelltoppen och har nu fem poäng ner till Engelholm och tredjeplatsen. Nästa hemmamatch är redan nästa helg då RIG Falköping gästar Idrottshuset under lördagen.

– Riktigt skön seger. Vår sideout dvs spel när motståndarna servar var bitvis riktigt bra och det gjorde att vi överlevde en del perioder då Engelholm spelade bra. Också kul att det blev många långa dueller där vi behöll tålamodet och kunde vinna genom bra anfall, säger Head Coach Jonas Svantesson.