Efter 2,5h kunde Örebro stå som segrare i Kungsgårdshallen, precis som tränaren Jonas Svantesson hade varnat för så såg vi två lag som gav precis allt de hade och krigade hårt för varenda poäng. Det blev fem tuffa set där initiativet i seten skiftade hela tiden, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Grattis till segern, du varnade för en riktig batalj och det blev det verkligen, vad är dina reflektioner av matchen?
Tack så mycket, alltid lika skönt att vinna dessa tighta matcher som känns helt ovissa igenom alla seten. Två lag som verkligen ville vinna varje poäng och där det varvades med väldigt bra handlingar och lite mindre bra handlingar. Tycker båda lagen har problem att hitta rytmen och linjerna i spelet, därför uppstår det lite konstiga situationer och det blir inget riktigt flytt i spelet. För publiken var det nog otroligt spännande när det blev så många långa bolldueller och det var många gånger spelarna sprang långa sträckor i hela hallen för att rädda upp bollen för att hålla den i spel, så underhållsvärdet var väldigt högt.
Låter som att du inte helt är nöjd med prestationen?
Hahahaha, precis som laget så tror jag att vi är fruktansvärt nöjda med vinsten men jag tror att alla känner att vi inte nåde upp till den prestation som vi vet och vill prestera. Men det är en styrka att kunna landa i att fortsätta jobba hårt för varje poäng och inte bli påverkad av att spelet inte funkar som vi vill. Det är en styrka i årets lag och den kan bli väldigt värdefull i vår.
Vad skulle du säga fällde avgörandet i dagens match?
De två sista seten är min känsla att vårt anfall blir bättre och bättre och effektiviteten höjs, vi sliter hårt i alla andra momenten men anfallet lossnar lite och vi klarar av att vinna lite fler egna poäng som ger oss självförtroende och även fast det är fruktansvärt jämnt i femte set så vågar vi gå på. Men det var väldigt små marginaler och det var skönt att de var på våran sida denna gång, känns som de marginalerna alltid har varit på EVS sida förut speciellt i kungsgårdshallen.
Se Gislaved – Örebro live på volleytv.se idag, söndag 13/2, kl 14:00
/ Klubben