Äntligen är det åter SM-final i Idrottshuset. Det var några år sedan senast och ikväll är det dags igen. Örebro ställs mot seriesuveränen och regerande mästarna Hylte Halmstad. HH som vann första finalmatchen i Halmstad med 3-0. Idag behöver Örebro studsa tillbaka.

Vi fick ett snack med tränare Jonas och liberon Sofie Sjöberg på förmiddagen.

Jonas, dags för final på hemmaplan idag, hur ser dagen och slutförberedelserna ut?

Vi kör ett lätt pass mellan 13–14 för att sen äta middag tillsammans på Restaurang Sapore. Efter det så är det individuella matchförberedelser som gäller.

Vad tror du blir nycklarna för att lyckas utmana ett stabilt Hylte Halmstad som gör väldigt få egna misstag?

Försöka sätta press på deras servemottagning, inte ge bort för många poäng och inte tillåta HH vinna poäng på för många olika sätt.

Vad tycker du publiken ska ha koll på för spelare i de båda lagen?

Alla tillför något i sin position, det är just det som gör volleyboll till en av världens mest komplexa och häftigaste lagidrotter, alla är beroende av varandra och deras prestationer. Passarna i båda lagen som styr anfallet #12 Hilda i HH VS #2 Sofia och #9 Josephine i Örebro. De spektakulära anfallarna #15 Leah Clayton i Örebro VS #5 Milca i HH. Försvarsspelarna med en annan tröja (libero) i Örebro #6 Sofie och #8 Catarina VS #4 Klara och #16 Emmy i HH.

Vi vänder oss till libero Sofie Sjöberg, nyss uttagen till landslagstruppen i vår och sommar.

Final på hemmaplan ikväll, hur är läget med dig själv och laget?

Laddat såklart, det är dessa matcher vi tränat för hela säsongen! Jag och tjejerna hoppas på en bra stämning i hallen ikväll.

Vad tror du blir viktigt för er ikväll om ni ska kunna rubba ett stabilt spelande Hylte Halmstad?

Det är SM-final så det är många faktorer som spelar roll. Personligen tycker jag inte vi kommer upp till vår nivå i första finalen. Vi gör många saker bra men gav bort för mycket till ett stabilt H/H. Idag hoppas jag vi fortsatt håller bra servepress, spelar stabilt block/defense och vågar gå för det. Det är bara att köra nu, vi har allt att vinna!

Final 2:5 Örebro – Hylte/Halmstad

Matchstart kl 19:00 i Idrottshuset

Matchvärd: Närkefrakt

Välkomna!

Matchen streamas även på volleytv.se

Bild: Joakim Hjortsberg

/ Klubben