Årets favoriter och serieledare gästar Idrottshuset på lördagen, går de att rubba?

Inför årets säsong så fick Hylte/Halmstad ett litet favoritskap före Engelholm. Hittills har det också sett ut som att H/H är starka och mycket väl kan vinna guldet framåt slutet av april.

I höstas möttes lagen dels i en försäsongsturnering och sedan i serien nere i Halmstad. Och i de båda mötena var aldrig Örebro ens nära att skaka om favoriterna. Men att möta Örebro i Idrottshuset brukar inte vara helt lätt, inte ens för topplagen.

Örebro förlorade mot Engelholm i söndag med 1-3 sedan man inlett matchen bra men efterhand fått svårt att hålla spelstabiliteten uppe. Servemottagningen var ett problem och Engelholms tempo. Samtidigt var coach Brendan inte helt missnöjd. Det fanns bra tendenser som man fortsatt jobba med under veckan.

Vidare har finska Iida Murto anslutit till truppen under veckan och ytterligare höjt nivån på träningen. Det är rejäl konkurrens om spiker positionerna nu i laget och det märks på träningarna.

Allt tyder på en riktig holmgång i Idrottshuset där Örebro är i stort behov av att få känna att man närmar sig topplagen och ha med sig en bra känsla inför stundande slutspel framåt mars. Ska bli riktigt intressant att se om Örebro kan sätta upp ett lag och ett spel som matchar HH:s snabba anfallsspel.

Lördag 3 februari 17:00

Örebro – Hylte/Halmstad

Idrottshuset

 

/Klubben

Bild: Ateljé Änggatan