Ett av Örebros framgångsrika elitlag har det tufft. Det är Örebro Volley, som flaggat för att verksamheten är i fara, och de har vädjat till både kommunen och Örebroarna om hjälp. Ett redan utsatt läge som damelitklubb har i och med pandemin blivit ännu mer kritiskt. Det får damallsvenska KIF Örebro DFF att sträcka ut en hjälpande hand – och uppmanar samtidigt också fler i Örebro att hänga på. KIF tar första steget och stöttar Örebro Volley med 10 000 kronor. Vilka följer efter?

KIF Örebro vet hur tufft det är att hamna i ekonomisk kris. Och vad som krävs för att ta sig ur den. Därför har klubben tagit kontakt med Örebro Volley för att se hur klubben kan hjälpa dem. Ett första steg är att stötta Örebro Volley med 10 000 kronor, för att sätta bollen i rullning. Målet är att få fler företag och Örebroare att stötta Örebro Volley inför kommande säsong!

Det här är ett av de bästa styrelsebeslut jag varit med och fattat. Vi som verkar inom damelitidrotten måste finnas där för varandra när det blåser. Vi i KIF kan relatera till situationen volleybollen befinner sig i. Det är inte lätt att bedriva elitverksamhet på damsidan i någon idrott, det är inte enklare med en pandemi som sveper in över idrotten generellt. Vi vet att Örebro Volley kan resa sig ur detta, både med hårt arbete men också med ett varmt stöd från Örebro. Vi tar nu första steget och lägger 10 000 kronor. Vilka hänger på? Tillsammans räddar vi Örebro Volley och ett av Örebros mest framgångsrika elitlag genom tiderna, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

KIF Örebro har själva återhämtat sig från ekonomisk kris. Och att räcka ut handen var självklart för klubben. Lika självklart var det för Örebro Volley att ta emot den handen och kroka arm med KIF Örebro.

Örebro volley är tacksamma och glada att KIF Örebro har tagit detta initiativ för att stötta oss och elitidrott för damer i Örebro. Tillsammans är vi starka, tillsammans ska vi sätta Örebro på kartan med två av Sveriges bästa damelitlag. Det här är bra början på ett samarbete vi tror kommer vara framgångsrikt för oss båda. Örebro behöver de förebilder som KIF Örebro och Örebro volley är för att stimulera tjejer att idrotta i Örebro, säger Annsofie Erlingmark, styrelseledamot Örebro Volley.

Vill du stötta Örebro Volley? Följ KIF Örebros exempel och lägg valfritt belopp genom att kontakta klubben på malin.lake@orebrovolley.com eller via swish: 123-4452082 (märk swishen med ”Kom igen nu Örebro”)

På fotot, från vänster: Örebro Volleys lagkapten Josephine Tegenfalk och Iida Murto, samt Frida Abrahamsson, KIF Örebro.

Läs artikeln på KIFs hemsida här

Följ KIF Örebro DFF:

Hemsida

Facebook

Instagram

/ Klubben