Nu är det klart att Örebro Volleys högerspiker i guldlaget,  Paulina Lindberg, lämnar Örebro Volley och blir proffs i finska svenskklubben Pölkky Kuusamo den kommande säsongen. Hon skrev i dagarna på sitt första proffskontrakt och flytten går till Finland efter landslagssäsongen.

Paulina Lindberg gjorde en succésäsong i Örebro Volley den gångna säsongen och var en nyckelspelare i årets guldlag. Hon var i toppen av poängligan, blockligan och serveligan och hon var den som slog i matchbollen i första och andra SM-finalmatchen.

Hennes nya klubbadress känns igen i svenska volleybollkretsar. Finska Pölkkö Kuusamo är en toppklubb i Finland som vann sitt tredje raka mästerskap i våras. De har också haft flera svenska stjärnor under åren. Örebrotjejen Linda Andersson spelade där 2020/21 och 2021/22 och Degerforsbördige och tidigare Örebro Volley spelaren Jonna Wasserfaller har gjort tre säsonger med den finska toppklubben.

– Det ska bli jätteroligt att ta nästa steg och är så taggad inför säsong 24/25.  Jag är så tacksam för klubben, laget och möjligheterna jag fått här i Örebro Volley. Tjejerna kommer alltid vara familj och jag kommer sakna Örebro väldigt mycket, säger Paulina Lindberg.

Paulinas nya klubb har vunnit tre raka mästerskapstitlar och spelade Europacupen den gånga säsongen och Champions League säsongen innan dess. Laget har en internationell prägel men många spelare från bland annat USA.

– Vi kommer att sakna Paulina och hennes förmågor den kommande säsongen. Hon var en viktig del i guldlaget men vi har vetat att Paulina vill bli proffs och jag gläds med henne nu när hon får chansen i Finlands bästa klubb. Hon kommer att komma till en högre nivå vilket kommer ge henne förutsättningar att utvecklas ännu mera som volleybollspelare och person, säger Head Coach Jonas Håård.

Fakta:

Paulina Lindberg nr 19 – Uttagen i Dream Team 2023/24

  • Fjärde flest servepoäng i grundserien med 33 servepoäng
  • Femte flest blockpoäng i grundserien med 36 blockpoäng.
  • Fjärde flest poäng i Grand Prix med 31 poäng.
  • Näst flest servepoäng i Grand Prix med 5 servepoäng.
  • Femte bäst poängsnitt i Grand Prix med 3,88 p/set.
  • Tredje flest antal poäng i slutspelet med 154 poäng.
  • Näst flest servepoäng i slutspelet med 14 servepoäng.
  • Näst flest blockpoäng i slutspelet med 21 blockpoäng.

/Klubben