För en månad sedan anlände servemottagande spikern Kira Thomsen till Örebro. Hon har hunnit med fem matcher i Örebrodressen och är obesegrad på svenska mark. Redan i hennes tredje match kunde hon leda Örebro Volley till seger i Grand Prix.

Under juluppehållet lämnade Colombianskan Fiorella Murillo Örebro Volley för spel i den portugisiskahögstaligan. Det dröjde inte länge innan Örebro Volley presenterade amerikanskan Kira Thomsen. Hon kom direkt från en framgångsrik karriär på Montana State University och visar sig nu vara ett succeförvärv.

I sin roll som servemottagande spiker har Kira Thomsen startat alla matcher sedan hon anslöt till laget och är lagets främste poängplockare under den månad hon spelat i Örebro Volley. Totalt har Kira gjort 33 poäng på tre matcher i elitserien samt 32 egna poäng på två matcher i Grand Prix. Poängen har kommit främst i anfallet men hennes serve har också varit effektiv och hon har faktiskt den bästa servestatistiken i hela elitserien med 0,88 servepoäng per spelat set.

Kira värvades inte bara för sina offensiva egenskaper utan också för att stärka upp spelet i bakplan. Även om arbetsprovet är litet med tre spelade matcher i elitserien så är hon redan etta i statistiken i elitserien i servemottagning med 68% positiva servemottagningar. Lägg till det ett dynamiskt försvarsspel där hon tar stort ansvar att försvara den centrala delen av bakplanen.

På lördag utmanas Kira och hennes Örebro Volley av Engelholm som är regerande mästarinnorna och ärkerivaler till Örebro Volley sedan 20 år tillbaka. Lagen har möts i oräkneliga serie-, semi- och SM-finaler under åren och det är alltid känslomässiga matcher med mycket prestige på spel. En sak är säker och det är nyförvärvet Kira kommer att spela en huvudroll.

– Kira är en viktig pusselbit i årets lagbygge. Hon har startat bra och har visat klass i såväl fram- som baklinje men jag tror hon har ännu mer att ge under resten av säsongen och i slutspelet. Med Kira i laget har vi förstärkt vårt försvar och servemottagning och vi har en spelare till som kan leverera poäng i viktiga lägen, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben