Örebro volley var det bättre laget från start till slut i bortamatchen mot Linköping. Stark servepress och effektivt anfall gjorde att matchen aldrig blev riktigt spännande och nyförvärvet Kira Thomsen var poängbäst i Örebro Volley tillsammans med Paulina Lindberg och båda stod för 14 poäng vardera.

Inledningsvis i första set såg matchbilden ut som den brukar när lagen drabbar samman i Sporthallen i Linköping. Långa bolldueller och starkt försvarsspel från Linköping. Lagen följdes också ut förstav tredjedelen av setet men när spelet väl hade satt sig och Örebro Volley satte press på Linköpings servemottagare så kunde inte rikrigt hemmalaget hålla samma nivå som gästerna. Örebro Volley fick fart på anfallet och anfallspoängen kom fördelades på alla anfallspunkter. 25-19 slutade setet efter en liten sista push av Linköping som bara resulterade i att de jämnade till siffrorna något.

I andra set har Örebro Volley kommandot genom hela setet. 8-3 ledning blev till 16-5 och Linköping kan inte kontrollera Örebros press från servelinjen eller från nätspelet. Kira Thomsen servar vållar stora problem och hon servar hela 9 gånger i andra set och gör 3 servepoäng. När väl det blir spel om bollarna så kan Örebro Volley vinna anfallen på olika sätt. Diana Lundvall gör 4 anfallspoäng på 6 försök och är effektiv. Setet slutar 25-13.

Tredje set blir inte heller någon jämn historia. Örebro Volley behåller övertaget och tar med det till tredje set. 8-4 ledning blir till 16-9 och sedan 21-9 och siffrorna talat sitt tydliga språk. Örebro Volley vinner 50% av sina anfall och tar 16 anfallspoäng. Setslutet blir dock något som glädjer hemmapubiken en kort stund när Örebro Volleys Head Coach Jonas Svantesson tvingas till timeout efter 4 raka poäng av hemmalaget och flera fina block. Men några räddade matchbollar slutar i det oundvikliga när Kira Thomsen smashar in matchbollen till 25-19.

Matchen lirare i Örebro Volley blev Jonna Nilsson vald till. Hennes serve och anfall var effektivt matchen igenom och hon slutade på 8 anfallskills på 9 försök. Plus också till Diana Lundvall som spelade stabilt i fram- och baklinjen. Tillsammans med nyförvärvet Kira Thomsen och liberon Catarina Copper som höll de servemottagningen på en hög nivå genom hela matchen.

Nästa helg väntar Grand Prix slutspelet i Uppsala. Örebro Volley ställs mot Engelholm i sin semifinal och i den andra möta Hylte/Halmstad och Lunds VK. Semifinalerna spelas under lördagseftermiddagen och medaljmatcherna under söndagen.

– Vi gör en stabil bortamatch i Linköping. Bra servepress gjorde det svårt för Linköping genom hela matchen. Vi har några kortare perioder där vi fastnar men jag är glad att vi lugnt reder ut dessa och kan snabbt hitta vårt offensiva fokus igen, säger Head Coach Jonas Svantesson.