Äntligen slutspel på hemmaplan och publiken (368) fick återkomma efter två års frånvaro pga pandemin. Örebro hade vissa problem i första matchen i Sollentuna. I returmötet i Idrottshuset var det aldrig något snack, Örebro vann med klara 3-0. Örebro har nu vunnit de båda inledande kvartsfinalerna och kan säkra en semifinalplats på lördag om man vinner den tredje kvartsfinalen (Idrottshuset 15:00).

Vi tog en litet kort snack med Örebros huvudtränare Jonas Svantesson efter matchen.

Grattis till segern, det blev en ganska enkel seger jämfört med första kvartsfinalen eller vad tycker du?

Ja, vi behöll tålamodet och gjorde mycket egna poäng, vår serve var lite upp och ner till en början men vi rättade till det efter första set och kunde sätta bra press på Sollentuna Det skapar så klart bättre lägen för vårt block och försvarsspel

Elsa Arrestad, kanske bästa spelare i första matchen, fick vila idag. Och istället gjorde väl Jonna Wasserfaller sin riktiga debut i Örebrotröjan idag och spelade hela matchen. Hur föll det ut tycker du?

Jonna gör det jättebra, jag är väldigt glad för Jonnas skull, hon har jobbat hårt för att komma tillbaka efter sin knäskada och hon är värd alla framgångar som hon får. Självklart finns det mer att hämta rent spelmässigt men med den bakgrunden hon kommer ifrån så är jag imponerad av hennes insats idag.

Sett till det ni pratat om inför matchen, vad är du särskilt nöjd med?

Vi tappar inte tålamodet även fast vi har en lite skakig inledning med lite mycket egna misstag så reder vi ut det på ett bra sätt och efter det så känns det stabilt rakt igenom matchen.

Ny match på lördag, något speciellt som behöver gnuggas inför fortsättningen?

Allt, hahaha…. Skämt åsido så gäller det att ladda om, inget är vunnet ännu så det gäller för oss att skapa det absolut bästa förutsättningarna vi kan inför lördag med bra återhämtning både mentalt och fysiskt för att göra en topp prestation igen på lördag. Sollentuna kommer inte att ge sig i första taget, tror vi det är vi ute på tunn is.

Som nämnts så blir det ny match på lördag, även denna gång hemma i Idrottshuset. Seger där och Örebro är klara för semifinal. Vid förlust blir det en fjärde match i Sollentuna nästa onsdag.

Lördag 15:00, kvartsfinal 3

Örebro-Sollentuna, matchvärd TIDA Byggpartner

Bild: Joakim Hjortsberg

/klubben