Efter en jämn inledning av första set fick Örebro mer och mer greppet om matchen och kunde ta hem segern med klara 3-0 (25-20, 25-16, 25-17).

Det var ett fokuserat Örebro som egentligen inte gav Linköping särskilt stort spelutrymme. Bra block- och defense-spel under i princip hela matchen gjorde att Linköping allt som oftast, för att ta poäng, fick anfalla både två och tre gånger innan man fick poängutdelning. Särskilt som Linköping spelar väldigt hårt på Caitlin Tipping, deras stora poänggörare, så tar det på krafterna när man inte får de där ”enkla” poängen. Att hålla nere Caitlin på 11 poäng är ett bra bevis på att Örebros försvarsspel håller hög nivå.

Örebro spelar starkt defensivt. Det ger också bra lägen i transitionspelet. Anfallsspelet har dock mer att tillföra. Örebros centerspel stod åter för en stark insats, Örebro vinner den matchen i matchen med hela 21-4, efter 13 poäng av Elsa Arrestad, utsedd till hemmalagets bästa spelare. I stark konkurrens med Sabrina Phinizy, också hon på 13 poäng. Sabrina har verkligen tagit chansen att spela in sig på vänsterkanten när nu Lufo så oturligt skadade knäet hemma mot Engelholm.

Sett till hela matchen vinner Örebro på alla punkter. Servemottagningen var säsongsbästa, inte minst från Sofie Sjöberg med näst intill prickfri servemottagning. Dessvärre vinner Örebro även den negativa statistiken ”give aways”. 40% av Linköpings poäng kommer på Örebros egna misstag, framförallt i serve och anfall. Örebro jobbar på träningarna med tålamod och ha modet att invänta lägena som uppstår när man kan lita på sitt eget försvarsspel. Den generositet som Örebro visat de fem första omgångarna gentemot sina motståndare behöver gnuggas bort. Får man ner de egna misstagen till hälften så blir Örebro en riktigt jobbig motståndare för alla lag i årets serie. Det ser intressant ut i fortsättningen!

Närmast väntar bortamatch mot Värnamo nästa helg. Därefter är det U-23 SM nere i Lund, dit Örebro skickar ett lag tillsammans med samarbetsföreningen KFUM Örebro Volley. Nästa hemmamatch blir spännande! Uppstickaren och nykomlingen Göteborg kommer till Idrottshuset 12 november 15:00. Missa inte den godbiten!

Nästa hemmamatch

Lördag 12 november 15:00

Örebro Volley – Göteborg VK

Idrottshuset, Stora hallen

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben