Örebro hade inga svårigheter att besegra ett skadedrabbat Lindesberg med klara 3-0 (25-15, 25-16, 25-14).

Det var en match som inte betydde så mycket. Örebro var klara trea i serien, Lindesberg klara fyror. Sedan är det ju lite prestige mellan lagen och man vill gärna vinna mot just länskollegorna. Nu var Lindesberg väldigt desarmerat och saknade två av sina tänkta nyckelspelare den här säsongen. Skador i fel läge under säsongen som gör att man inte kan ersätta. Transferfönstret stänger 31 januari och ifjol var det Örebro som åkte på en långtidsskada när Oni Lattin skadade sig strax efter fönstret stängt. Tufft läge för Lindesberg.

Örebro spelade bra och slutspelsformen syntes vara i antågande. Stämningen var bra i Idrottshuset där 411 åskådare hade letat sig ner för att ta en sista koll innan allvaret drar igång på allvar. Brendan behövde aldrig oroa sig och startuppställningen fick i princip spela hela matchen. Coach Brendan har under säsongen visat att han gärna spelar med den förberedda startuppställningen och inte gör så många byten när väl matchen är igång. Vi får se om han vill nyttja avbytarna lite mer aktivt under det kommande slutspelet. Helt klart finns det bredd i truppen och många som vill kriga om speltiden.

Strax efter matchbollen var spelad och Örebro vunnit började det ringas runt i Volleybollsverige. Slutspelsvalen skulle fram och för Örebros del fanns det ett val mellan Gislaved (6:a) och Sollentuna (8:a). Valet föll på Gislaved. Gislaved har gjort en stark vårsäsong och är i sina bästa stunder vassa. Örebro väljer ändå Gislaved, som samlat betydligt fler poäng i serien än Sollentuna, för att få bra matchning mot ett förhoppningsvis långt slutspel. Ett risktagande? Kanske, men sett till eventuellt kommande matcher längre in i slutspelet, nödvändigt för att hitta en bra och hög nivå i sitt spel. Bedömningen är att Gislaved är ett bra lag som tvingar Örebro att spela på en högre nivå än vad kanske Sollentuna gör den här säsongen. Vill Örebro nå långt så gäller det att hitta nivån från början i slutspelet.

Nästa hemmamatch

SM kvartsfinal 2

Matchvärd: ByggTema

Örebro-Gislaved

Onsdag

21 mars 19:00

Idrottshuset

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan

/Klubben