Efter två år av pandemi ser det nu äntligen ut som att vi får ett slutspel med den inramning som ett slutspel ska ha, förväntningar, spänning och inte minst publik.

Våren 2020 ställdes hela slutspelet in precis före allt skulle igång. Våren 2021 var restriktionerna fortfarande sådana att slutspelet fick avgöras utan närvarande publik. Nu ska vi väl äntligen kunna få till ett slutspel som det ska vara? Samtidigt som våra tankar i dessa dagar mycket går till de hemskheter vi får höra om i vår närhet kan det behövas lite påfyllnad av förhoppningar, glädje och positiv stämning.

För Örebros del väntar klassikerlaget Sollentuna. Just dessa två lag ligger i topp i maratontabellen som de två lag/klubbar som spelat flest säsonger i elitserien och det är dessutom de två mest framgångsrika lagen historiskt sett. Men det är några år sedan man hade sin storhetstid. Nu går man in i ett nytt slutspel och givetvis har båda lagen tänkt sig ta sig vidare till semifinal. Vem det blir avgörs nu i en matchserie i bäst av fem matcher med start i Sollentuna på lördag eftermiddag.

Vi pratar med Jonas Svantesson för att höra hur de sista förberedelserna ser ut inför slutspelsstarten

Hur är läget i laget så här strax innan slutspelet äntligen börjar?

 Det är taggat och alla vill igång, vi fick en ledig helg nu när de sköt på slutspelet och har inte haft matcher på två veckor, så de är riktigt sugna på att dra igång slutspelet.

Något speciellt som ni ägnat träningstid åt den här veckan?

 Nja, det kan man väl inte säga, det blir att gnugga mycket på vårt eget spel för att kunna lyfta vår nivå, i slut ändan så handlar det om att kunna vara på en hög nivå under lång tid med få egna misstag så att man inte ger något gratis till motståndarna.

Vet att du suttit och kikat på tidigare matcher mot Sollentuna. Vilka lärdomar har ni dragit i coachgänget från det du sett av tidigare matcher?

 Vi har spelat 1-1 mot Sollentuna under säsongen och vunnit varsin hemmamatch, den matchen i Sollentuna var väldigt tight och vi gav Sollentuna alldeles för många egna misstag och det var de snabba på att utnyttja. I vår hemmamatch så tycker jag att vi styr spelet från början till slut, våran servemottagningen i den matchen var kanske inte den bästa men vi visade att vi kan vinna matcher på många olika sätt och det hoppas jag att vi kan ta med oss.

Förstår att du inte vill avslöja för mycket så här innan men kan du säga något om vad du vill att ni själva lyckas med i er egen prestation?

 Stabilt spel där vi tar många egna poäng, där vi bygger grunden i vårt spel med vår första touch på bollen. Vi vill spela aggressivt med bra tempo och många utvägar i anfallet, kan vi komma dit och spela avslappnat men aggressivt då har vi gjort en väldigt bra prestation.

Matchen streamas som vanligt på volleytv och det är många som vill se matchen den vägen. Vad ska vi hålla koll på? Någon särskild spelare du vill vi ska följa i Sollentuna och Örebro för att få lite koll på om det går som tänkt?

 Titta på passarna, vem ser ut att ha det enkelt med många öppna anfallsutvägar, där de som ska avsluta bara har ett block mot sig.

Matchen spelas i Satellithallen i Sollentuna på lördag 14:30. Hittar du inte dit så ser du matchen på www.volleytv.se och klicka dig fram till streamingtjänsten.

Boka in hemmamatchen, kvartsfinal 2:5, på onsdag kl 19:00 i Idrottshuset. Matchvärd är Nemax. Volleyboll ska upplevas live!

Kvartsfinal 1:5

Sollentuna – Örebro

Lördag 12/3 kl 14:30

Se matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben