Örebro Volley har tecknat samarbetsavtal med KOSA sport. Örebro Volley och KOSA i nytt samarbete!

1986 gick Örebro Volley (då under namnet KFUM Örebro Volley) upp i elitserien. En av samarbetspartnerna då var KOSA, det då Hallsbergs-baserade företaget. Det blev ett långt samarbete som rundades av runt sekelskiftet. Nu, 20 år senare, påbörjas en ny resa tillsammans. Under våren har ett nytt samarbete startats när KOSA bytt ägare och nu vill satsa på att bredda varumärket på textilsidan. Tillsammans med Anton Axellie, delägare och VD, har stilrena och bekväma plagg för volleyboll skapats och i höst kommer Örebro Volley uppträda i kläder från ett lokalt textilföretag vilket känns väldigt kul och spännande att få vara med på den resa som KOSA vill göra.

 Kul och spännande nystart med gammalt fint varumärke! Vi ser fram emot detta samarbete säger Örebro Volleys ordförande Annsofie Erlingmark. Roligt och en jättechans att få vara med och ta fram funktionella kläder från grunden tillsammans med KOSA sport.

Vi fick en liten pratstund med KOSA sports VD Anton Axellie

Anton, berätta lite om KOSA, vad är det som händer?

I september 2021, köpte Egeryds koncernern tillsammans med mig KOSA sport då vi ansåg att KOSA är ett av Sveriges mest anrika sporvarumärke och vi såg en stor utvecklingspotential. Tanken är nu att vi ska genomgå en re-branding vilket innebär i mångt och mycket att vi ser till att snygga till kläder, produktutveckla och framförallt nå ut till en yngre publik genom digitalisering.

För många är nog KOSA väldigt starkt förknippat med bandysporten. Hur ska ni lyckas bredda varumärket ?

Tanken ligger i att göra snygga produkter som gemeneman kan vill ha på sig och framförallt trycka på att ha kvalité på de produkter som kommer ut. Vi är inte det första bolaget som har genomgått en varumärkes resa, vi har bolag så som FILA, CRAFT, STIGA och KAPPA som gjort liknande resor som vi ser upp till.

Örebro Volley har ju samarbetat med KOSA för många år sedan. Det var du och ni som tog kontakt nu, hur ser du på det kommande samarbetet?

Vi ser att vi har mycket att komma med då vi har utvecklat vår produktion avsevärt och ser att Örebro Volleyboll kan bli en riktigt bra ambassadör för oss då ni haft ett tidigare samarbete samt att ni har fina framgångar i sporten.

Volleybolltjejerna är ganska kräsna när det gäller kläder, hur har den första tidens samarbete runt den första kollektionen funkat tycker du?

Jag måste säga att det har gått bättre än förväntat, vi har fått väldigt bra kritik på våra tights och korta tights vilket vi ser som en stor eloge då (som du säger) tjejerna är kräsna (med all rätt!) på vilken utrustning de använder. Nu börjar vi med tävlingskläderna, vi ser gärna att utveckla fler produkter till volleybollen ju längre samarbetet går.

Lite framtidsspaning för KOSAs del, vad hoppas du ni är om en fyra-fem år ?

Vi ser oss vara ett självklart val för de som har en aktiv livsstil och en leverantör som kan serva de flesta sport-teamen med match-och föreningskläder.

Örebro Volley önskar KOSA sport och Anton Axellie lycka till och vi ser fram emot att vara en aktiv partner.

 

Bild: Klubben

/klubben