Det blev en kort kvartsfinalserie med tre raka segrar för Örebro och därmed lite extra lång tid till semifinalspelet. Nedräkningen har börjat, bara dagar till det drar igång och hela truppen behöver hjälpas åt att hitta nivån som kommer krävas om man vill gå långt i detta slutspel.

Vi fick ett samtal med tränare Jonas Svantesson om läget i laget.

En vecka har gått sedan det blev klart att Örebro åter är i semifinal, hur har veckan varit?

Den har varit bra, laget har haft en bra energi och har jobbat hårt för att fortsätta utvecklas och bli bättre tillsammans.

På söndag är det äntligen dags, vad blir fokus den här veckan?

Vi frångår inte så mycket från de rutiner vi har haft under säsongen, det mesta handlar om oss själva och vad vi behöver göra i olika situationer, men visst tittar vi lite på vad Engelholm vill göra också och ser om vi behöver anpassa vårt spel. Men säg att 90% av tiden ägnar vi åt vårt eget spel och 10% på vad EVS gör.

Rent träningsmässigt, vad gör ni nu för att toppformen ska vara i antågande och redo för säsongens bästa insatser?

Vi kortar ned träningstiden, ändrar lite i fys träningen, ser till att laget får mer tid till återhämtning. Sen ligger det ett stort eget ansvar på spelarna att ta hand om återhämtningen och se till att man får rätt sömn och rätt bränsle för att kunna prestera på topp många gånger under kort tid.

Du har 14 spelare i truppen, vilket kan vara en fördel i ett förhoppningsvis långt slutspel, samtidigt stor konkurrens om speltiden, hur tänker man där som coach nu när det närmar sig säsongens viktigaste matcher?

Klart att alla vill spela konstigt vore annat, men alla vill också vinna. Alla har en uppgift som måste göras till 100% för lagets bästa, någon gör många poäng någon kommer inte göra något poäng men det betyder inte att den som inte gör poäng är mindre viktig än den som gör alla poäng. Man måste ta sig an den rollen och uppgiften som man har i laget och vår vilja att sätta laget först måste vara större än den individuella vinningen och förstå att tillsammans kommer vi att uträtta mer än vad vi själva kan utföra.

Har du inte redan bokat in söndagens match i kalendern så är det dags. Allt talar för en riktigt jämn och spännande semifinalserie mellan två lag som kan varandra väl och där ingen tänker ge sig i första taget.

Semifinal 1:5

Örebro – Engelholm

Söndag 17:00, Idrottshuset

Matchvärd: Grantior

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben