En vecka innan inomhusträningen för säsongen 2020/21 börjar kan vi glädjande meddela att lagkaptenen Josephine Tegenfalk stannar! Landslagspassaren Josephine har varit en av klubbens nyckelspelare sedan hon kom till klubben inför säsongen 2014/15 började volleybollkarriären i Vallentuna och har spelat för Norsjö, Lindesberg och Gislaved innan hon kom till Örebro.
Vi träffade Josephine under sommaren för en pratstund.
– Kul att ha dig kvar ännu en säsong! Vad bidrog till att du valde att stanna för en sjunde säsong i klubben?
Jag vill fortsätta spela och Örebro är det självklara valet för mig! Klubben är som ett andra hem.
– Har du börjat blicka fram mot nästa säsong? Har du några förväntningar eller målsättning?
Jag har börjat blicka framåt lite smått och jag är förväntansfull för kommande säsong. Vi har en stor del av stommen kvar, och även om vi tappar stora spelare har vi värvat starkt! Så det ska bli kul att fortsätta denna resa mot guldet.
– Finns det något från säsongen som varit som du känner att du vill förbättra? Och var det något som du kände att du lyckades med riktigt bra?
Det finns alltid saker man kan förbättra! Det är lite av charmen med den här sporten. Men jag kommer finslipa på en del tekniska detaljer och fortsätta utveckla mitt spel som passare. Det jag är mest stolt över som jag lyckades riktigt bra med förra säsongen var det mentala fokus jag hade i GP finalen. Den känslan och visionen tar jag med mig som viktig målbild!
– Har du planerat något speciellt under sommaren?
Jag kommer jobba hela sommaren (sparar mina semesterdagar till senare på året) och självklart träna en massa. Men några andra direkta planer har jag inte. Jag tar det lite som det kommer. 🙂
Med Josephine har vi fått fyra spelare klara inför kommande säsong som officiellt börjar med den första inomhusträningen nästa vecka. Under månaden kommer vi presentera truppen för 20/21. Vi kanske ska fortsätta med säsongens tredje nyförvärv?
Bild: Daniel Lubner
/Klubben