Vi kan med stort nöje meddela att lagkaptenen Josephine Tegenfalk fortsätter i Örebro Volley och kommer göra sin åttonde säsong för klubben! Josephine började med volleybollen i Vallentuna och gjorde sin första säsong i elitserien i Norsjö Volley. Hon kom till Örebro Volley inför säsongen 2014/15 och var en väsentlig del i det lagbygge som tog Örebro tillbaka till toppen av elitserien. Inför kommande säsong fortsätter Jossan att vara en viktig del i klubbens satsning mot ett elfte SM-guld.

För oss har det blivit en glad vana att kunna meddela att Josephine Tegenfalk skriver på för kommande säsong. Hur känner du själv inför den åttonde säsongen i Örebro Volley?
Det känns som tidigare säsonger riktigt bra! Jag trivs enormt bra i klubben och känner fortfarande att jag har mer att ge så det ska bli spännande att se vad denna säsong har att erbjuda.
Hur tycker du den gångna säsongen har varit?
Den har varit väldigt speciell såklart, i och med covid-19 och allt vad det har inneburit. Rent prestationsmässigt tycker jag vi gjorde en bra insats och konkurrerade kraftigt uppe på toppen av serien! Jag är stolt över mina lagkamrater och tränare för vad vi åstadkommit den gångna säsongen.
Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?
Att ha publik på läktaren!
Du är också kallad till damlandslagets bruttotrupp inför EM – grattis! Hur känns det?
Tack! Det känns otroligt kul. Tjejerna i den blågula dressen gjorde en helt makalös och fantastiskt prestation i EM-kvalet, och att jag blir kallad nu igen till självaste EM är jag enormt tacksam över.
Blir det någon sommar över för dig?
Det blir inte så mycket sommar över för min del. Jag kommer hålla ställningarna på fysiologiska kliniken där jag jobbar och sen spendera eftermiddagarna åt träning inför lägret som börjar under juli. Det blev ett par helger nu där jag fick hitta lite semester-känsla och göra lite roliga saker innan jag ansluter till landslagslägret i månadsskiftet.
Under de kommande veckorna kommer vi presentera laget för säsongen 2021-22. Vem vet det kanske dyker upp något nyförvärv.
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben