Under veckan har landslaget, med tre Örebrotjejer i laguppställningen, varit på roadtrip och kommer hem med två segrar.

Det har varit en hel del resande för landslaget och våra Örebrotjejer den här veckan. Först borta mot Kosovo i onsdags och klar seger där med 3-0. Därefter till gruppfinalmatch borta mot Estland och ny seger med knappa 3-2.

För Örebroarnas del har det varit en vecka med lite blandad speltid. Josephine Tegenfalk passade hela matchen i bortamötet mot Kosova och startade även i gruppfinalen mot Estland. I underläge 0-2 valde förbundskapten Guillermo Gallardo att byta passare och Vilma Andersson, 18 år, kom in och gjorde en riktigt bra insats. Linda Andersson vilades mot Kosova men var tillbaka i sin centerposition mot Estland. Linda går framåt för varje landslagssamling, jobbar stenhårt för att utvecklas och visade upp en bra servande i matchen mot Estland som skapade klara problem i deras servemottagning. För Diana Lundvall har det varit begränsat med speltid i veckan. Systrarna Alexandra och Rebecka Lazic samt Anna Haak har tagit hand om vänsterkanten i första hand.

Nu väntar två hemmamatcher för Sverige i veckan. Först returmöte mot Estland på onsdag i Nyköping och laget ligger kvar på samma ställe och på lördagen möter man Kosovo på hemmaplan. Sverige leder nu sin grupp och vid segrar i veckans hemmamatcher lär det bli gruppseger.

Bild: Daniel Lubner

/klubben