Sensommaren 2023 spelade Elsa Arrestad med landslaget i EM. Men en krånglande axel behövde operation och hon fick ingen speltid under guldsäsongen vilket slutade med en operation. Nu är det klart att Elsa blir Örebro Volley trogen och är klar för sin sjätte säsong med mästarklubben.

Örebro Volley har gjort klart med sin andra center för säsongen 2024/25. Elsa Arrestad är förvisso i rehab just nu men med planen att kunna spela för fullt under den kommande säsongen. Hon kommer att vara med för start i höst, men med planen att successivt öka belastningen på axeln under hösten.

Den 184 cm långa centern fyller 26 i december är nu en av de äldsta och mest erfarna i Örebro Volleys trupp. Hon gjorde succé i landslaget förra året och fick allt mer speltid under landslagsåret 2023. Landslaget försöker under 2024 spela till sig en kvalificering i VM 2025 samt förbereda sig för EM på hemmaplan 2026.

– Jag tycker att de ska bli jätteroligt att fortsätta min karriär i Örebro Volley ett år till. Det ska bli intressant att se laget och ledarstaben i en ny tappning i år. Min största prioritering nu är att komma tillbaka så fort som möjligt och kunna bidra med några fler poäng är förra året, säger Elsa Arrestad.

Elsa Arrestad är den center som var först till 300 blockpoäng i elitserien. En milstolpe hon nådde redan 23/10 2022. Samma år var hon första center att nå 1000 poäng så Elsa är en av elitseriens och Sveriges bästa centrar.

– Elsa har varit en nyckelspelare för oss i flera år och hon har hela tiden utvecklats. Det betyder mycket för vårt spel att ha en av elitseriens absolut bästa centrar i vårt lag. I årets lagbygge kommer hennes rutin också ha en stor betydelse och jag är helt säker på att Elsa kommer att göra allt för att ha chans vara i landslagstruppen igen under 2025, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben