Nu är det klart att ännu en viktig pusselbit i lagbygget för 2024/25 är klar. Den 22-åriga centern Hedda Broberg hade sin stora genombrottssäsong som slutade med GP-titel och SM-guld och hennes framfart gav en plats i landslagstruppen inför sommarens stora program.

Hedda Broberg kom till Örebro Volley inför säsongen 2022/23 och är nu klar för sin tredje säsong med Örebro Volley. Med full speltid under säsongen så har Hedda visat att hon är en av Sveriges absolut bästa centrar. Under elitserien var hon topp 5 i effektivitet i anfall och i hennes block har många motståndare fastnat i. I elitserien blev det hela 41 blockpoäng (4:e bäst i elitserien) och i slutspelet registrerades hon för hela 20 blockpoäng (3:e bäst i slutspelet).

– Nästa säsong ska bli otroligt spännande tycker jag. Vi har två guld att försvara (GP och SM) samtidigt som det blir flera stora förändringar i laget, ny tränare och säkert flera nya spelare, medan andra spelare droppar av. Det ska bli superkul att vara med på denna ”nya” resa och vi ska göra allt för att försvara våra titlar, jag är taggad säger Hedda Broberg

Hedda startade sin volleybollkarriär i Nyköping och efter tre år på volleybollgymnasiet i Falköping blev det en säsong i Engelholms VS innan hon flyttade till Kentucky i USA för volleyboll och studier på Bowling Green State University ett år. Utöver volleybollen i Örebro så pluggar Broberg på juristprogrammet på Örebro Universitet.

– Hedda var en stor faktor i årets guldlag. Hennes anfall och block håller redan mycket hög klass och med förhoppningsvis en lång landslagssommar så kommer Hedda fortsätta att utvecklas. Hon är ett föredöme för alla atleter med sin professionella inställning till att varje träning och match att driva sin egen utveckling, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben