En lång roadtrip har startat för Örebro Volley, under två dagar ska tjejerna möta IKSU både borta och hemma, en riktig back to back à la värsta NHL manér. Vi fick tag på tränaren Jonas Svantesson precis innan avfärd.

Ni har en riktig roadtrip framför er, hur ser upplägget ut?
Vi börjar med att köra till Sundsvall för övernattning för att sedan under lördag förmiddag ta oss sista biten upp till Umeå, vi har två dedikerade chaufförer som ställer upp med att köra oss hela helgen och det är vi väldigt tacksamma för. Sen efter lördagsmatchen så åker vi direkt hem till Örebro för att sedan ladda för hemmamatch på söndagen.
Vad säger du då om nykomlingarna IKSUs start på säsongen?
Tycker att de har fått en riktigt bra start, de har ett stabilt grundspel och lägger ned hårt arbete i varje match och kommer in i perioder där de kan störa alla lagen i serien. Jag har imponerats av deras servemottagning som är väldigt stabil och en av grunderna för att deras spel fungerar så bra mot alla lag.
Vad behöver då Örebro göra för att få med sig 3 poäng från Umeå?
Som de tidigare matcherna så behöver vi höja vår lägstanivå, men även pusha vår högsta nivå och spela mycket tightare och bli aggressivare i vårt poängspelet med mer variation och speed. Mot IKSU kommer vårt tålamod att sättas på prov, bollen kommer att komma tillbaka och de kommer ha en bra servemottagning som kommer att sätta vårt block och defense spel på prov. Vi måste ha lite kontroll på deras två spikers Felicia Granberg och Maja Stenman som tar mest poäng i IKSU men samtidigt inte ge för öppna lägen till deras högerspiker Cornelia Kjellström. Sen är det det gamla vanliga vi måste vara fullt förbereda från första serven och vara hungriga på att vinna varje poäng, gör vi inte det jobbet innan matchen så kommer vi att få en obehaglig överraskning.
Örebro – IKSU
Söndag kl 14:00
Idrottshuset
Se matchen live på www.volleytv.se
Bild: Niklas, Pressbilden
/ Klubben