Örebro Volley hoppar in i minibussarna på lördagsmorgonen för att ta sig de dryga 50 milen ner till Svedala och årets första bortamatch.

Ett Svedala som fick en tuff seriepremiär borta mot Hylte/Halmstad och förlorade med klara 0-3. Samtidigt hade man inte riktigt alla spelare klara till den matchen. Lång resa och en hall som skiljer sig rätt mycket från hemmahallen Idrottshuset. Det blir en utmaning.

 

Coach Brendan överraskade lite med sin startuppställning mot Sollentuna. Vi får se vad han har för tankar nu när laget gör sin första bortamatch mot ett lag som Brendan endast sett på video så här långt. I veckan har det stått klart att Rebecca Andersson måste opereras i sin axel och kommer missa hela säsongen, tyvärr. Ett avbräck och där Frida Lund därmed snabbt fått skolas tillbaka som passare, en roll hon haft tidigare men inte på den här nivån. Ytterligare några småskavanker i truppen har oroat under veckan men alla åker med ner till Svedala.

 

Lagkapten Josephine Tegenfalk har chansen att sätta sitt 300:e serveess i elitseriekarriären. Jossan, som hon kallas i laget, har under många år haft en bra serve och ofta legat högt i serveligan. Imponerande 299 serveess har det blivit hittills.

 

Lördag 14 oktober 15:00

Svedala – Örebro

Svedala sporthall

 

Följ matchen http://elitserienvolleyboll.se/matcher-dam/

 

Inte omöjligt att Svedala lägger ut matchen, i så fall länkar vi den från vår facebooksida https://www.facebook.com/orebrovbs/

 

/Klubben

Bild: Ateljé Änggatan