Första matchen efter Grand Prix blir en lång resa ner till Skåne och Lund, vi har som vanligt tagit en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och frågat om läget i laget efter GP och hur laget ska ta sig an Lund.

Har laget repat nytt mod efter Grand Prix?
Det tycker jag, det tog nog ett par dagar för alla att komma upp på banan igen men de senaste träningarna och med de möten vi har haft efter förra helgen så känns det som att vi har studsat tillbaka och redo för kamp igen.
Hur ser du på matchen mot Lund, de har fått förstärkning.
Så är det, de har fått en ny vänsterspiker Harriet Gillson som spelade i Danmark förra året, det gör att Lund får mer stabilitet i sitt spel och en till som kan producera poäng. Lund ser intressanta ut och jag tror att de kommer att spela bättre och bättre ju längre säsongen går och kommer att kunna utmana lagen framför sig i tabellen.
Vad behöver Örebro göra för att ta 3 poäng?
Vi har några riktlinjer i vårt spel som vi ska försöka följa för att få lite kontroll på dels Harriet men även deras bäste poänggörare Stina Rix, försöka sätta press på Lunds servemottagning så klart så att passaren Evelina Brink inte får en för lätt uppgift att servera sina spelare med för bra pass. Men den största nyckeln idag är att hitta vårt eget spel och göra de saker som vi vill göra och att vår prestation ligger i linje med det vi vill göra och satt upp innan matchen.
Hur ser truppen ut?
Alla är tillgängliga för spel. Peppar, peppar……..
För som det har uppmärksammats i media sitter vi i en ekonomisk kris.. pandemin har slagit hårt mot våra möjligheter till egna intäkter. Vi har tappat 90% av våra intäkter i samband med matcher, evenemang, turneringar mm.
Vill du bidra och hjälpa oss? ??Swisha valfri summa till 123-4452082 eller använd bankgrio 794-96 47
Lund – Örebro
Idag (lördag 30/1) kl 15:00
Idrottshallen, Lund
Se matchen live på volleytv.se – glöm inte att du kan välja Örebro Volley som din supporterklubb. Streamkostnaden går direkt till klubben du väljer.
Bild: Daniel Lubner
/Klubben