Örebro startade riktig starkt i början av matchen och det verkade som att de hade konserverat det stabila spelet från första kvartsfinalen, men Lindesberg visade att det inte vill ge sig så lätt. Efter att Örebro startade andra set lika bra så smög sig momentum över till Lindesberg mer och mer under setet och Örebrospelarna började se lite ängsliga ut och gick inte in i situationerna på rätt sätt och tappade rytmen i servemottagningen som gjorde att anfallsspelet blev lite lidande.

Efter 10 minuters pausen så började Örebro bra igen men Lindesberg fick hål på Örebros servemottagning igen och spelade väldigt inspirerande och nu hade Lindesberg all momentum och Örebrospelet gick i baklås.

Men sen så hände det igen, precis som för en och en halv vecka sedan när Linde hade ett 2-1 läge i Örebro så vänder Örebro spelarna på spelet och man ser att tjejerna växer centimeter för centimeter och tillslut så är det inget snack i femte avgörande set, Örebro vinner med 3-2 och 15-9 i femte set.

Vi säger ett stort gratis till laget och ledarstaben efter detta drama, det blev  precis som sista play off matchen, vad är det som händer, frågar vi tränaren Jonas Svantesson.

– Puh, detta var inte bra för hjärtat, säger Jonas och skrattar. Lindesberg tar chansen och gör det riktigt bra, de pressar oss hårt i vår servemottagning men lagmoralen i detta lag är helt fantastiskt. Vi slutar aldrig att jobba hårt, visst vi spelar inte bra stundtals men vi ger aldrig upp utan fortsätter att jobba hårt på varje poäng och tillslut så hittar vi tillbaka till spelet igen och kan vända tillbaka matchen. Nu har vi gjort detta två gånger på en och en halv vecka så nu vet vi att vi kan det så nu behöver vi inte göra det nått mer, skrattar Jonas.
Skämt åsido, det är slutspel och det viktigaste är att ge oss chansen att vinna sista bollen och det gör vi med bravur, det är det viktiga och det är det vi ska ta med oss.
Nu står det 2-0 till Örebro i matcher i bäst av 5, den tredje matchen spelas på lördag den 22 mars i Idrottshuset klockan 15.00 och känner vi Lindesberg rätt så kommer de att vilja vända på denna matchserie så missa inte dramat på lördag, spännande!
Kvartsfinal #3
Örebro – Lindesberg
Lördag 23/3 kl 15:00
Idrottshuset
Matchvärd: Make A Brand
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna