Elsa Arrestad är det femte nyförvärvet för säsongen. Född i Lindesberg så gick hon i Lindesbergs NIU program för volleyboll och debuterade i elitserien för Lindesberg Volley. Elsa har också gjort en säsong med Engelholm innan hon förra året flyttade hem igen för spel i Linde. Elsa är en av länets större talanger som vuxit fram de senaste åren. Hon är en centerspelare och kommer under säsongen axla rollen tillsammans med tidigare lagkamraten, och centerkollegan, Freja Morén.

Vad säger coach Svante om nyförvärvet?

Kul att Elsa vill satsa igen och göra det i Örebro. Elsa blev lagkapten tidigt i Lindesberg för att sedan flytta ner till Ängelholm och EVS. Hopparknä har stoppat hennes karriär för att blomma ut helt men efter ett idogt rehabande förra säsongen med anpassad träning så hoppas vi att Elsas utveckling ska ta fart och att hon kan göra sig själv rättvis.

Vi ställde några frågor till Elsa.
– Välkommen till Örebro & klubben! Varför valde du Örebro Volley?
Hej och tack så mycket. Jag valde Örebro tillslut för att jag alltid hört gott om klubben. Klubben är väldigt proffsig och tar svensk volleyboll till nästa nivå. Alla i klubben och tränare har jag fått ett väldigt bra första intryck av.
– För de som inte känner till dig, vem är du?
Jag är 20 år gammal och kommer från grannstaden Lindesberg. Under min gymnasietid gick jag på volleybollgymnasiet i Lindesberg och efter studenten flyttade jag ner til Skåne för en säsong i Ängelholm. Nu senast kommer jag från spel i hemmaklubben Lindesberg. Detta blir min femte säsong i elitserien. Jag är en social, glad person som gärna vinner, helst hela tiden.
– Har du några förväntningar på den kommande säsongen och finns det något du ser mest fram emot?
Den kommande säsongen ser jag mycket fram emot. Jag tycker vi känns som ett bra gäng med hög kvalité som kommer peppa och utveckla varandra. Jag ser fram emot att gå långt med det här laget!
– För dig som är uppvuxen i Lindesberg, hur är Örebro som stad?
Jag som kommer från Lindesberg har ju alltid sett Örebro som storstan´, och ett ställe där man alltid velat bo som ung. Jag vet väl inte jättemycket om staden mer än att den är supermysig.
– Hur tycker du förra säsongen gick för dig och vad tar du med dig in i den kommande säsongen?
Förra säsongen var väldigt upp och ner då jag haft problem med knäskada, men det var en rolig och givande säsong. Man lär sig alltid något på alla motgångar.
– Vad kommer du göra i sommar (utom beach/volleyboll så klart…)?
I sommar ska jag jobba mycket, men också vila upp mig och förbereda mig inför en ny tuff säsong.
Med så många nyförvärv så vänder vi oss till frågan, vilka blir kvar från förra säsongen?
Bild: Klubben
/ Klubben