Efter ett litet ofrivilligt uppehåll i träningen för laget så har tjejerna ännu en gång haft ett uppehåll från match, Linköping har haft en bra period med en bra prestation borta mot Engelholm och en tuff fem-set-vinst borta mot Sollentuna.

Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Hur ser du på matchen mot Linköping?
Vi har haft ett litet ofrivilligt uppehåll pga corona där matchen mot Gislaved blev inställd förra helgen. Vi tränade med hela laget för första gången sedan matchen mot Lindesberg förra tisdagen så sent som igår (torsdag). Det är inte optimala förhållanden men vi börjar bli bra på hantera situationerna som vi inte kan påverka själva och fokuserar på det vi kan påverka här och nu. Linköping har haft en bra period och har säkert samlat på sig bra självförtroende och i Sporthallen i Linköping spelar de alltid bra så det gäller att vi är förberedda på en hård match.
Du siar om en tuff bortamatch, vad behöver Örebro göra för att ta med sig 3 poäng från Linköping?
– Fokus på det vi ska göra och vara noggranna i det vi gör att göra de enkla handlingarna bra och inte slappna av för då kommer Linköping att vara där. Linköping spelar ett bra försvarsspel och det känns som att de försöker spela lite snabbare anfallsspel än vad de har gjort tidigare säsonger, så vi måste vara förberedda på att bollarna kommer att komma tillbaka och spela ett tight blockspel mot deras anfall och inte låta dem få några enkla anfallspoäng. Våran serve/servemottagning kommer som vanligt att bli viktigt men kan vi skapa oss själva många bra lägen i anfallsspelet och vara aggressiva och inte bli frustrerade för att bollen kommer tillbaka även fast vi gör ett bra anfall så har jag en bra känsla av att vi kan ta med oss tre poäng hem till Örebro.
Linköping – Örebro
Ikväll (fredag) kl 19:00
Sporthallen, Linköping
Se matchen live på www.volleytv.se
Nästa hemmamatch i Idrottshuset
Örebro – Värnamo
Lördag 21/11 kl 15:00
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Bild: Daniel Lubner
/Klubben