Fortfarande är det bara Engelholm Och Hylte/Halmstad som har lyckats ta set på årets Örebro, laget har lyckats att hålla fokus även mot lag som ligger på undre halvan av tabellen även fast tränaren Jonas Svantesson beskrev dagens match som lite stökig.

Grattis till första vinsten på hemmaplan 2020, du tyckte att matchen var lite stökig, vad menar du med det?
– Hahahaha, saker och ting låg väl kanske inte helt i ordning och vi brottades lite med att få struktur i matchen, men stundtals förekom det också ett väldigt städat och rent spel. I första set så är vi jämna poängmässigt och i mitten av setet så har Lund en ledning med 11-14 men därifrån spelar vi 14-3 och vinner med 25-17 som sedan rullar på till 25-10 i andra set, så man skulle kunna säga att i den perioden vinner vi med 39-13 och det måste ju ses som rent och snyggt. Men i tredje set hamnar vi i ett 1-6 underläge  som sedan vänds till 25-17 alltså 24-11 om man tar bort starten, så lite stökigt var det allt, säger Svante med ett leende.
Hur känns det då inför GP.slutspelet nästa helg?
– Det känns bra, en mycket rolig vecka ligger framför oss där vi har några detaljer vi ska slipa på inför helgen och laget är väldigt taggade på att göra vårt absolut bästa i semifinalen mot Sollentuna.
Nästa helg är det som sagt Grand Prix och Örebro möter Sollentuna i semifinalen och i den andra semifinalen ser vi Engelholm mot Hylte/Halmstad. Semifinalerna spelas på lördag, 18 januari och sen på söndagen avgörs GP med bronsmatch och final. Hela schemat med resultat och länkar för livesändingar och livescore för helgen hittar ni på Grand Prix hemsida: http://www.grandprixvolleyboll.se/
Nästa match i elitserien spelas på hemmaplan i Idrottshuset när vi möter Linköping!
Örebro – Linköping
Söndag 26 januari kl 14:00
Matchvärd: Team Time
Bild: Daniel Lubner
/Klubben