Örebro vann planenligt med 3-0 mot RIG Falköping men fick kämpa för varenda poäng och set vinst förutom i slutet av tredje där Örebro vann ganska komfortabelt.

Från minibussen på väg till Halmstad får vi tag på tränaren Jonas Svantesson, vad säger du om matchen Svante?
-Vi gör det vi ska och RIG som vi visste redan innan spelade mycket inspirerande och var riktigt taggade för att ge oss en riktig fight. RIG hade en riktigt bra servemottagning, speciellt de två första seten och vi blir lite frustrerade att de hänger med i poängprotokollet och drar på oss lite väl många misstag som gör det svårt för oss att komma loss i seten. Kändes som att vi gick och väntade lite på att spelet skulle lossna istället för att ta initiativet och föra matchen.
Ny match redan imorgon, hur ser ni på den efter den här matchen?
– Det ska bli otroligt kul att få åka ner till Halmstad och se vad vi kan göra mot ett av de tilltänkta topplagen, de spelade 3-2 mot EVS på bortaplan så det blir säsongens första match där vi inte är favoriter utan hemmaplan fördelen ger favorittrycket på H/H.
Vad behöver ni förbättra tills imorgon?
– Vi behöver hitta rytmen och ta initiativet men tjejerna kommer att vara otroligt taggade och detta var lugnet innan stormen.
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben