Semifinalmotståndarna från GP-slutspelet står för motstånd på lördag i Satelliten i Sollentuna, det lär vara ett revansch suget och hungrigt Sollentuna som Örebro kommer att möta. Vi tar ett snack med tränaren Jonas Svantesson.

GP-semifinalisterna på bortaplan, hur går tankarna?
– Alltid kul att möta Sollentuna och Satelliten är en mycket trevlig volleybollhall, det brukar alltid bli jämna och spännande matcher och jag förväntar mig ett sådant scenario även denna match.
Vad behöver fungera för Örebro för att ni ska ta ytterligare en seger?
– Förberedelserna innan matchen och hungern att fortsätta utvecklas, sen i spelet så är det som vanligt serve/servemottagning. Sollentuna har en bra passare i Fanny Andersson och vi kan inte ge henne alldeles för fria tyglar att styra spelet som hon vill. Jag har imponerats av Sollentunas centrar som har utvecklat sina anfall i mitten, så Sollentuna har en större bredd i sitt anfallsspel än vad de hade förra året och vi måste styra det lite med en bra press i vår serve.
Vi har mycket kvar att jobba på och Sollentuna kommer att ställa frågor till vårt spel som vi kommer att behöva lösa på plats och under matchen, så det gäller att vi är på tårna och lär oss spelet boll för boll och lär oss hitta lösningar som ger oss poäng.
Sollentuna – Örebro
Idag (lördag) kl 17:00
Satelliten, Sollentuna
Bild: Daniel Lubner
/Klubben