Trygga stabila Örebro Volley besegrade Hylte/Halmstad på bortaplan!

Årets första stora match slutade med en övertygande 3-1 seger för Örebro Volley mot tippade topplaget Hylte/Halmstad. Örebro Volleys Paulina Lindberg var bästa poängplockare (19 poäng) och blev vald till matchens MVP.

Efter en lång resa så var det ändå ett piggt och hungrigt Örebro Volley som startade bra i Halmstad Arena. Båda lagen bytte boll inledningsvis men när lagen närmade sig tvåsiffrigt så gjorde Hylte/Halmstad ett rejält ryck. Hemmalaget servade bra och det tillsammans med flera misstag av Örebro Volley gjorde att Hylte/Halmstad i praktiken kunde avgöra setet tidigt. Det visade sig senare vara det enda långa svaga perioden av Örebro Volley och redan i slutet av första set hade Örebrotjejerna fått bättre ordning på spelet men hemmalagets ledning var allt för stor för att kunna hota.

I andra set så började spelet sätta sig och Örebro Volley fick bättre koll på Hylte/Halmstads servar och deras anfall. Det gjorde att båda lagen höll jämna steg genom en stor del av setet. Viktigt i Örebro Volleys spel var att fler började producera i anfallet ifrån andra set och framåt så var Paula Lindberg ständigt ett hot mot Hylte/Halmstad. I slutet av setet kunde Örebro Volley tighta till spelet ännu mera och till sist vinna setet med 25-20.

Örebro Volley kunde ta mig sig övertaget till tredje set som blev en ganska enkel resa mot setseger 25-17. Örebro Volley servade bra och stabilt (bara en servemiss i set 3) i alla rotationer och genom bra block- och försvarsspel kunde man hålla nere Hylet/Halmstads anfallseffektivitet. I detta set var Örebro Volleys tre kantanfallare mycket bra och totalt vanns 14 anfallspoäng från kanten och samtidigt var det väldigt få misstag.

Inför set 4 uppstår ett nytt läge när Hylte/Halmstad lämnar in en ”felaktig” rotation där man bytt plats på centrar och vänsterspikers. Det ger nya uppställningar och efter en stund förvirring är det som det ofta blir laget som gjort missen som dra fördel av en förändrad situation. Men Örebro Volley jobbar sig sakta tillbaka och innan halvvägs in i setet är det återigen Örebro Volley som kan kväva Hylte/Halmstads anfallsspel med bra block och försvar och med en stabil ledning och bra sideout sista delen av setet blir det aldrig riktigt spännande när Örebro Volley vinner med 25-19 och säkrade säsongen tredje seger av tre möjliga.

Sammanfattningsvis så är det många som kvitterar ut goda betyg för sina prestationer. Högerspikern Paulia Lindberg gör sin bästa match för säsongen och tar 19 poäng på fyra set varar 17 av dessa kom i set 2-4. Hennes kollegor på kanten Diana och ”Fio” står för 16 poäng vardera och deras anfall var ett hot för Hylte/Halmstad hela matchen.

– Det är alltid svårt att spela toppmatcher på bortaplan tidigt under säsongen och Hylte/Halmstad hade spelat betydligt fler tävlingsmatcher än oss inför dagens möte. Jag är mest nöjd med att spelarna tar ett tydligt eget ansvar för kollektivets resultat. Spelmässigt så finns det fortfarande saker vi kan göra bättre men hur vi hanterar matchen i sin helhet är bra där vi inte stressar upp oss och håller bra fokus genom hela matchen säger Head Coach, Jonas Svantesson.

Hylte/Halmstad – Örebro Volley 1-3 (25-15, 20-25, 17-25, 19-25)