Den 28-29 juli spelades Junior-SM, även kallat U20, i Tylösand under beachvolleybollens SM-vecka. I turneringen hittar vi tre av Örebro Volleys nyförvärv, nämligen RIG-trion, Ewelina Granberg, Sofia Andersson och Catarina Cooper. När krutet hade lagt sig på måndagseftermiddagen så stod samtliga tre tjejer på prispallen. Catarina Cooper som spelade med Hanna Hellvig tog SM-brons och högst på pallen med ett SM-guld hittar vi Ewelina Granberg och Sofia Andersson.

Vi skaffade oss en pratstund med tjejerna.

Hur känns det av vinna guld?

Ewelina: Det känns väldigt kul! Det är mitt första guld i u20 så jag är extremt glad! Har tagit silver tre år i rad innan så det var en stor lättnad att få avsluta med ett guld.

Sofia: Det känns väldigt kul att vi lyckades vinna! Hela turneringen var riktigt kul så det känns extra bra att vi lyckades gå hela vägen!

Det blev en bronsmedalj för dig, Catarina, hur känns det?

Medalj är alltid roligt! En finalplats hade suttit fint men tyvärr så lyckades vi inte hålla nivån så långt som krävdes i semin. Annars känns det såklart roligt☺️

Vad var förväntningarna innan SM?

Ewelina: Mina förväntningar var final då vi var första rankade och visste att vi skulle slippa möta de två andra topplagen i slutspelet.

Sofia: Vi hade höga förväntningar eftersom vi vet den nivån vi kan hitta tillsammans. Så att om vi skulle lyckas hitta den nivån så visste vi att det kunde gå väldigt långt och kanske till och med hela vägen till guldet!

Catarina: Eftersom jag och Hanna Hellvig trots allt aldrig har spelat tillsammans hade jag såklart aldrig allt för höga förväntningar. Vår spelnivå har dock varit ganska hög och vi har väldigt bra kemi utanför planen så vi trodde väl ändå att vi skulle gå relativt långt!

 

SM-veckan har precis börjart och om några dagar börjar Senior-SM. Kommer ni spela i Senior-SM och vad har ni för förväntningar där?

Ewelina: Ja. Mina förväntningar inför senior SM är att spela så bra som möjligt och ha kul!

Sofia: Ja. Jag ska spela senior SM tillsammans med Hanna Hellvig! Vi har inte spelat något tillsammans den här sommarn så det ska bli kul att se om vi kan hitta tillbaka till spelet vi hade förra sommaren! Känns spelet bra så tror jag att vi kan ha chans att komma till kvartsfinal. Det hade varit väldigt kul!

Catarina: Kommer inte att spela senior-SM men kommer dock spela mixed-SM med min före detta beach-coach, Robert Söderberg vilket jag ser fram emot. Svårt att säga hur långt vi går men det ska bli roligt att lira i alla fall!

Idag, fredag, börjar slutspelet och vi hittar både Ewelina och Sofia i åttondelsfinal. Senior-SM avgörs imorgon, lördag, med finalstart 13:15 (herrar). Damernas final börjar 14:30. Observera att tiderna kan ändras. Vill ni följa beach-SM så sänder volleykanalen live från samtliga matcher under senior-SM. Beachfesten är inte över på lördag utan under helgen så tar de mixade klasserna över.

/ Klubben

Bild: Privat