För första gången på 20 år så har en passare i Örebro Volley nått milstolpen 100 poäng elitserien. Natalie Hayward styr inte bara Örebro Volleys offensiv utan är också en stor del i den med sitt spel vid nätet och med 7 nya poäng i bortamatchen mot Göteborg så sprängde hon 100 poängsnivån vilket är mycket ovanligt för en passare.

I årets sista match förra säsongen avtackades landslagpassaren och trotjänaren Josephine Tegenfalk. Under sommaren stod det klart att hon skulle ersättas av den 23-åriga amerikanskan Natalie Hayward. Under säsongen har hon och Sofia Andersson delat på den viktiga passarrollen vilket gör prestationen 103 poäng än mer anmärkningsvärd.

Den 180 cm långa amerikanskan har varit en kraft vid nätet både när det kommer till att blocka men också genom att göra egna anfallspoäng. Natalie har med en match kvar producerat 103 poäng varav 24 poäng från servelinjen, 22 poäng i block och totalt 57 i anfall. Utifrån sin roll som passare är hon bästa blockare, bäste anfallare och andra bäst i serve.

I rollen som passare är givetvis passningsspelet viktigast och där har Natalie lyfta Örebro Volleys spelare till nya nivåer där båda centrarna Jonna Nilsson och Hedda Broberg båda ligger i toppen i anfallseffektivitet och båda går mot personbästa i poängligan. Örebro Volley har faktiskt 3 spelare (Jonna, Hedda och Kira) just nu med en effektivitet i anfallet över 45% vilket Örebro Volley är enda laget i ligan med om man ser till spelare i startuppställningen.

På söndag väntar en ren seriefinal mot Hylte/Halmstad i Idrottshuset klockan 15:00. Om Örebro Volley vinner med 3-1 eller 3-0 så kan man för första gången sedan 2004/2005 vinna elitserien. I händelserna centrum kommer garanterat en amerikansk passare att finnas som inte är rädd att göra egna poäng om så krävs.

– Natalie är en välskolad passare som är en kraft att räkna med vid nätet i varje situation. Hennes fysik och kreativitet är viktig för oss och det kommer att betyda mycket nu när vi har en seriefinal framför oss och ett påföljande slutspel, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben