Örebro tog nattåget upp till Umeå igår (lördag) för bortamatch mot IKSU. IKSU har en bra start med två vinster och två förluster och har alltså redan lika många vinster som förra året på fyra omgångar. Har IKSU utvecklats och vad tycker tränaren Jonas Svantesson om IKSU start och hur ser han på bortamatchen mot IKSU, vi har tagit en pratstund med coach Svante för att reda ut frågorna.

Nattåg till norrland och match mot IKSU, vad säger du om IKSUs start på säsongen?
Nja, norrland vet jag inte, för mig startar norrland i Jävre 2 mil söder om Piteå, Umeå tillhör södern, hahahaha. Det ska bli kul, tycker att det jag har sett av IKSU denna säsongen har varit mycket stabilare om vi jämför med förra, de har fått behålla nästan hela laget intakt och det gör så klart att de känner varandra bättre och blir lite tightare i sitt spel men kanske framförallt så ser de mer bekväma ut att vara i elitserien och de kommer definitivt att slåss om en slutspelsplats.
Hur har veckan varit för Örebro och hur ska vi få med oss tre poäng på tåget hem?
Den har varit bra, vi har gjort tester som var mycket bra med flera personliga rekord som visar vad detta laget går in för alla delar av det vi behöver göra för att nå dit vi vill. Vi har tyvärr haft lite sjukdomar på våra passare så vi har väl inte kunnat göra allt det som vi hade velat men vi har fått väldigt mycket gjort i andra delar av spelet. Framförallt måste vi vara förberedda på ett revanschsuget IKSU, tror inte att de är helt tillfreds med deras prestation/resultat igår mot Lund så de tänker nog att ändra på det mot oss. De är mycket skarpare och spelar med bättre linjer i spelet så vi ska försöka att behålla tålamodet och veta att det kommer att behövas mer än ett anfall för att vinna poängen. Däri ligger en nyckel till matchen också att vi ska vara hungriga på att göra poäng, vi ska försöka pressa dom så att de känner att om de gör något lite enklare så är vi där och omvandlar det till poäng. Vinna långa rallys med tålamod – inte tillåta IKSU vinna enkla poäng om man sammanfattar det.
IKSU – Örebro
Söndag 17/10 kl 14:00
Se matchen live på volleytv.se
Nästa hemmamatch
Örebro – Värnamo
Lördag 23/10 kl 15:00
Matchvärd: Görtz Fastigheter
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
Bild: Joakim Hjortsberg, teamjoe.se
/ Klubben