Efter två veckors väntan är det nu dags för den efterlängtade semifinalserien mot det senaste decenniets dominant i svensk damvolleyboll, Engelholm. Ett Engelholm som den här säsongen kanske sett lite tunnare ut än tidigare. Men låt oss inte luras, när det vankas slutspel är Engelholm en mycket tuff motståndare. Örebro och Engelholm har haft många spännande och roliga dueller mellan sig genom åren, allt talar för en ny jämn matchserie.

Vi tar en sista pratstund med tränare Jonas Svantesson innan det är dags för den första matchen

Nu är ni inne i slutförberedelserna, hur är läget i laget efter de sista träningarna?

Läget är bra, alla är hela och friska (peppar, peppar…)och taggade på att köra igång semifinalerna. Det har varit bra drag på träningarna där alla har velat tävla och nivån har varit riktigt bra, nu börjar det mentala spelat att hitta en bra nivå på att vara tänd men inte spänd.

Ni har förstås bra koll på Engelholm, vad ser du som deras styrkor?

De har en bra servemottagning och servar bra, så deras grund är stabil. Tycker också att de har utvecklat sitt försvarsspel under säsongen så våra anfall kommer att komma tillbaka. Coach Perra har också några val möjligheter på spiker positionen som han kan göra förändringar med om de hamnar i problem.

Läste någonstans att de vill lägga favorittrycket på Örebro, vad säger du om det?

Det vill nog inte ha någon press på sig och det blir väl naturligt att vi får ett litet favoritskap men det är inget som jag tror påverkar oss. Vi vet att EVS är lika bra som oss och att vi behöver göra bra prestationer under en lång tid för att ge oss själva chansen att vinna och sen om någon säger att vi är favoriter så betyder det väl att vi har gjort en bra säsong och det är väl bara bra.

Vi hoppas på mycket folk i Idrottshuset, vilka spelare tycker du de som kanske inte går på volleyboll så ofta ska ha koll på i Örebro och Engelholm?

Oj, det finns massor av ”match i matchen” Passarna Josephine Tegenfalk och Sofia Andersson hos oss och Frida Kindbom i EVS är en bra match att tittat på. Libero matchen mellan våran egna Sofie Sjöberg och EVS Filipa Brink kommer att vara sevärd, båda två gör spektakulära räddningar och ger aldrig upp en boll.

Semifinal 1

Örebro-Engelholm

Söndag 3/4 kl 17:00

Matchvärd: Granitor

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/klubben