Bronsmatcherna avgörs i två matcher där det bara är vinster som gäller (inte set/bollräkning), Örebro vann första matchen nere i Gislaved i tisdags och leder med 1-0 i matcher om Gislaved kvitterar i matcher imorgon lördag så kommer bronsuppgörelsen avgöras i ett Golden Set som spelas direkt och går till 15 poäng. Ett drama som kan bli hur spännande och rafflande som helst, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Hur upplever du upplägget med 2 matcher och Golden Set?
Dramatiskt och otroligt rafflande, ett bra upplägg när det kommer till bästa av två matcher, istället för att set eller i värsta fall vunna bollar ska avgöra.
Hur går tankarna inför matchen, vad kommer att bli viktigt för att ta hem bronsmedaljen?
Vi behöver vara förberedda på en lång och tuff match där varje poäng och chans till övertag kommer att betyda väldigt mycket. Fullt fokus på vårt spel och vad vi gör, vi har några taktiska riktlinjer som är bra om vi försöker hålla oss till men det viktigaste kommer att bli vad vi gör och hur vi hanterar situationerna. Som vanligt kommer serve/servemottagning var viktig, Gislaved har ett bra anfall när de har en bra servemottagning så det gäller att vi sätter press på deras mottagning så att deras passare inte får det för lätt att fördela sina pass. Vi ska vara noggranna på alla de lite lättare handlingarna, första touchen kommer att vara viktig så att vi kan komma till aggressiva anfall med tempo och variation.
Säsongen 2020-21’s sista match
Bronsmatch 2:2
Örebro – Gislaved
Lördag 24/4 kl 15:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben