Imorgon har Örebro en mycket viktig match som kommer ge en bra fingervisning var Örebro står i förhållande till serieledaren. Det är en sak och givetvis viktig. Matchstart kl 13:00.

 

Den andra att vi gör detta samtidigt som vi markerar vårt ställningstagande för ett varmare och mer inkluderande Örebro.

Sommarens aktivitet (löpbandet dygnet runt) var bra och ett avstamp. Nu tar vi nästa steg.

Vår idé och övertygelse bygger på att det ska ske mer inne i stan och city kopplat till att skapa ett varmare, välkomnande, inkluderande Örebro. Det är bra att det finns projektverksamhet i ytterområdena men det finns en risk att det leder till ännu mer isolering.

Det offentliga rummet i stan ska öppnas för alla, och alla ska känna sig välkomna och inkluderade. Idrottshuset är en sådan plats dit ALLA är välkomna.

I somras blev vi varse att vi tänker rätt. Personliga berättelser gjorde oss påminda om att man pratar om ”stan” som något främmande och att det finns boende i våra ytterområden som i princip aldrig varit inne i ”stan”.

Man tycker det är för främmande och känner sig inte välkommen. Örebro Volley vill göra skillnad genom att skapa fler inkluderande aktiviteter i stadens centrum.

Under morgondagen samarbetar vi bl.a. med Folkets Husföreningen i Vivalla och For the People. Medlemmar därifrån, främst kvinnor, kommer sälja mat o fika under matchen och dra in lite pengar till Folkets hus verksamheten i Vivalla.

Utöver dessa föreningar så är Stadsmissionen på plats och kommer hålla i auktioner och lotterier.

Både Bröstcancerföreningen Hilda och Nyckelfonden USÖ kommer också vara på plats liksom Örebro Läns IF.

Det är fri entré, så ta med familjen, vänner och kollegor. Det kommer bli en härlig inramning, massor med aktiviteter för unga barn och vuxna och samtidigt kan ni se damidrott när den är som bäst. Vi lovar att du kommer bli positivt överraskad, väl värt ett besök!

Dörrarna öppnas kl 12.

Kom o bjud på Stadsmissionens jättefina auktionsprylar

Käka en enklare lunch eller ta en fika med internationell prägel

Köp lotter och stöd någon av alla de organisationer som är på plats.

Matchstart 13:00

Seriefinal

Örebro Volley – Engelholm Volley

 

/Klubbe

Bild: Ateljé Änggatan