Hockey, Basket, Handboll, Innebandy och Volleyboll för att bara nämna några. Fotbollens säsong börjar och sport-Sverige är inne i den hetaste stunden på året. Vi bänkar oss i arenor eller framför tv:n för att följa avgöranden på ”vinteridrotterna” och starten av Allsvenskan. Plötsligt har allt tagit stopp. COVID-19 har slagit hårt på olika fronter runt om i Sverige och med det hann det sportsliga crescendot knappt börja.

Örebro Volley rivstartade säsongen 2019/2020 med sju raka vinster innan första förlusten kom mot Engelholm. Första helgen i november arrangerades U23-SM och tillsammans med spelare från KFUM Örebro Volley tog Örebro Volley sin första titel på 12 år i form av ett U23-guld. U23-guldet tillsammans med 9 av 10 vinster i grundserien får därför summeras som en lyckad första halva av säsongen.

2020 var året saker skulle hända och helgen 18-19 januari spelades Grand Prix i Uppsala. Örebro började mot Sollentuna och efter en komfortabel seger så väntade Engelholm i finalen. Ett Engelholm som innan matchen hade vunnit 21 raka matcher mot Örebro. Finalen visade något helt annat när Örebrospelarna visade upp sin bästa prestation för säsongen, kanske någonsin för några av spelarna. Och för oss som hade chansen att se matchen så kommer matchbilden länge sitta kvar i minnet. Örebro körde över Engelholm med 3-0 i set och vann Grand Prix 2020. Den första seniortiteln i klubben sedan SM-guldet 2008. I skymundan så togs det även ett SM-guld i veteran-SM när många bekanta namn gjorde tillfällig comeback.

Resten av våren flöt på utan större utmaningar och grundserien fick avslutas med en tuff match mot Hylte/Halmstad som resulterade i förlust, men en revansch skulle komma direkt när lagen skulle mötas igen i kvartsfinal. En kvartsfinal som aldrig skulle komma att spelas tillsammans med resten av slutspelet.

Det är svårt att sätta ord på känslan. Örebro Volleys stora ambition i år var finalspel som skulle kunna leda till SM-guld. I mångas ögon skulle denna säsong bara sluta på ett vis och efter Grand Prix i januari kändes inte den tanken helt omöjlig.

Nu står vi här efter att slutspelet plötsligt tagits ifrån oss av något vi inte kunnat påverka. Det blev ingen revansch mot Hylte/Halmstad och den eftersträvansvärda förstaplatsen lämnas outdelad. Det var inget någon kunnat förbereda sig på och vi skänker en tanke till våra spelare som lagt ner blod, svett och tårar i åtta månader. Allt för att få spela det där efterlängtade slutspelet.

Nu får vi istället lägga om vårt fokus till nästa säsong. Tills dess står vi för en tuff utmaning utanför planen. Det snöpligt avslutade slutspelet sätter stor press på ekonomin. Precis som för många andra, både idrottsföreningar och företag står vi inför en stor utmaning; att fortsätta få ekonomin att rulla när allt annat står still. En utmaning vi kommer få kämpa med för att klara av. Vår ambition är fortfarande SM-guld och i slutet av april 2021 vill vi stå i SM-final, vinna och ta SM-bucklan tillbaka till Örebro.

För att komma dit så behöver vi hjälp av Örebroarna. Med din hjälp så kommer vi kunna få det ekonomiska hjulet att fortsätta rulla. Det hjul som ska hålla vår ambition igång.

Tillsammans kan vi ta tillbaka SM-bucklan till Örebro!

Stöd oss, nu tar vi sikte på säsongen 2020-2021.

Du kan stödja oss på flera sätt

Förköp matchbiljetter till premiären i oktober

  • Vuxen 100 kr
  • Student och pensionär, 50 kr
  • Ungdomar i skolålder, 20 kr

Säsongskort

(entré och gofika vid samtliga hemmamatcher, ca 15 matcher)

  • Vuxen 900 kr
  • Student och pensionär 600 kr

VOV medlem (Volleybollvän) / 1966-klubben (året då volleybollklubben bildades)

VOV medlemskapet är vårt supporterpaket. I detta medlemskap ingår:

  • Säsongskort
  • Supporter t-shirt
  • Namn på hemsidan & namnskylt i Idrottshuset vid hemmamatcher
  • Tackkort (efter säsongen)
  • Pris: 1 966 kr

Om inget ovan är något för dig men du vill stödja oss kan du bidra med valfritt belopp.

Swish: 123-445 20 82

Bankgrio: 794-96 47

Uppge namn och vad som beställs i meddelandet. Om du har frågor, funderar eller bara vill komma i kontakt med klubben – hör av dig till oss på klubb@orebrovolley.com

Säsongen 2019/20 hade alla förutsättningar att bli en magisk säsong. Stödet från läktaren. Alla personer vi fått träffa, både bekanta som nya. Våra sponsorer som vågar tro på oss. Alla personbästa som sattes.

Trots det snöpliga slutet som fortfarande svider så måste vi ändå säga att resan var mer än värd mödan. Klubben spelade tre turneringar under säsongen och vann alla tre. Ni gjorde detta möjligt. Tack!

Bilder i montaget är tagna av: Robert Boman, Magnus Lilja, Privat

/ Klubben

Bacteriologische kweek van prostaatsecretie en/of ejaculaat werd pathogene microflora in diagnostische titer geïsoleerd deze site, waardoor de diagnose CHBP kon worden gesteld. Het aantal leukocyten in de prostaatsecretie van meer dan 10 in het gezichtsveld kenmerkte de aanwezigheid van prostaatontsteking.