Linköping la ned sitt framgångsrika herrlag för ett par år sedan och gör en satsning på damerna, med samma upplägg som för 1 år sedan som var startskottet för en framgångsrik period på herrsidan har LVC tagit in den Australienska mäster Coach Andrew Strugnell och ett par mycket lovande Australienska talanger. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Serien vänder och näst sita matchen innan juluppehållet, hur går tankarna inför mötet mot Linköping?
Att vi inte får slå oss till ro och låta julen komma för nära i tankarna, vi ska jobba stenhårt hela vägen in så att vi kan gå på ledighet med bra spel och bra prestationer som ger oss råg i ryggen för fortsättningen av såsongen.
Vad behöver Örebro se upp med mot LVC?
Framförallt Australienskan Caitlin Tipping, hon gör väldigt många poäng hon ligger i toppen av alla ligor och gör i genomsnitt 5,26 poäng per set och bara Hylte/Halmstads spiker stjärna Milca Lubieska Da Silva ligger före med 5,36. Sen har de sin andra Australiensiska spelare Stefanie Weiler som kan var svår att handskas med när hon är bra. Sen spelar LVC ett mycket bra defense och många gånger så nöter de ner sitt motstånd.
Hur ska Örebro spela för att ta med sig 3 poäng hem igen?
Med stort tålamod och frustrationskontroll, vi måste tycka om att anfalla mycket och vara beredda på att våra anfall kommer att komma tillbaka och bara fortsätta göra samma sak i anfallet och inte försöka göra något annorlunda eller nått svårare och det är där som tålamod/frustrationskontrollen kickar in. Vi ska försöka sätta hög press på LVCs servemottagning så att de inte får för lätta lägen att ta side-out på, om vi kan störa dom där och sätta press på dom så att de måste göra bra handlingar hela tiden för att göra poäng så kommer vi att få övertaget och chansen att få det resultat som vill ha.
Linköping – Örebro
Lördag 11/12 kl 15:00
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben