Örebro Volley vann ännu en betryggande 3-0 seger mot Sollentuna och leder nu kvartsfinalserien med 2-0 i matcher. Trots att den absoluta spänningen uteblev så fick publiken valuta för entrépengen då Sollentunas försvarsspel gav många häftiga bolldueller.

Örebro Volley har ännu inte förlorat ett set mot Sollentuna under denna säsongen. När kvartsfinal vända till Örebro och Idrottshuset visade Örebro Volley direkt från start att man ville fortsätta den positiva trenden från den första kvartsfinalen. Sollentuna visade tidigt att man gjort sin hemläxa och man satte tuff servepress och försvarade sig väl inledningsvis. Men Örebro Volley kontrade snabbt med ännu vassare servar och hemmalaget gjorde faktisk 5 serveäss och bara en miss i första set. Örebro Volley och Sollentuna drar på sig en del anfallsmissar i första set men mellan dessa så bombar Örebro Volley in betydligt fler anfall än gästerna. Paulina Lindberg tar 5 anfallspoäng själv vilket faktiskt är lika många som hela Sollentuna.

Andra set blir säsongens största utskåpning i Idrottshuset när lagkapten Ludovica Forastieri servar 9 raka servar till 9-0 ledningen. Sollentuna reser sig aldrig utan Örebro Volley fortsätter att rida på den positiva vågen och vinner med hela 25-6. I andra set gör Örebro Volley inga anfallsmiss och bara en servemiss så Sollentuna fick kämpa för att skapa egna poäng. Poängbäst i setet för Örebro Volley var centern Jonna Nilsson som stod för fyra egna poäng varav två i block, en i serve och ett anfall.

Efter den långa pausen mellan andra och tredje set så gör Sollentuna en rejäl push. Man kommer ut som ett betydligt bättre lag och leder faktiskt med 9-7 och tvingade Örebro Volley till en tidig timeout. Men efter underläget 7-9 så går Örebro Volley snabbt till ledning 17-10 dvs tar 10 av de kommande 11 bollarna. Några skapas på egen kraft via bra anfall men Sollentunas spel blir stressat och ger bort en handfull bollar på egna misstag. Ledning 17-10 gör att Örebro Volley kan spela ut och när Paulina Lindberg bombar in sin 12:e poäng för kvällen så står det 25-13 på poängtavlan och matchen var därmed över.

Precis som i den första kvartsfinalen så fick de flesta spelarna i Örebro Volley rejält med speltid. Därför var också poängfördelning väl spridd inom laget. Poängbäst för dagen var Paulina Lindberg med totalt 13 poäng och den som valdes till MVP i Örebro Volley var Kira Thomsen som levererade 10 egna poäng.

Redan på lördag så kan Örebro Volley blir klara för ännu en semifinal. Kvartsfinal 3 spelas 15:00 i Idrottshuset.

– Vi gör en stabil insats. Tycker att vi stabiliserar matchbilden tidigt i första set och kan sedan styra matchen. Andra set är riktigt bra från oss med få misstag. Måste också berömma Sollentuna som spelade riktigt bra försvar mot våra hårda anfall, säger Head Coach Jonas Svantesson.