RIG Falköping besegrades planenligt under lördagen och det var Örebro Volley 9:e raka 3-0 seger i Idrottshuset och har därmed inte förlorat något set än. Efter en jämn start på första set så kunde Örebro Volley hålla initiativet och övertaget genom hela matchen.

Örebro Volley gör det fortsatt mycket svårt för gästande lag att vinna i Idrottshuset. I matchen mot RIG Falköping så började de unga gymnasietjejerna riktigt bra och när setet summerades så var det faktiskt 10-9 i anfallspoäng. Men redan tidigt i setet så hade gästerna svårt att sätta serven och slutade på hela 7 serve missar. Örebro Volley höll ordning på sina misstag och kunde från 8-6 ledning dra ifrån till 16-9 och sedan till 25-17. Årets upplaga av RIG är anfallsglada och även utan deras bästa anfallare har de ändå ett anfall starkt lag. Det medförde också att det blev många situationer för Örebro Volleys block som gav hela 4 blockpoäng och många fler blockaktioner.

I andra set sätter Örebro Volley en total press på RIG Falköping direkt från start. Det blir snabbt 8-2 och sedan 16-4. Örebro Volley press i serve gör anfallsspelet svårt för RIG Falköping. Riktigt het vid servelinjen är centern Hedda Broberg som gör hela fyra serveäss och en stor anledning till att RIG har det tufft genom hela setet. Spelmässigt blir det kortare dueller och setet slutar 25-13 då Örebro Volley inte riktigt håller samma takt i setslutet.

Om det var många korta bolldueller så blev det betydligt mer spel i tredje set till publikens stora glädje. Inledningen av setet är hyggligt jämnt och det är först i andra halvan av setet som Örebro Volley drar fula nytta av sitt övertag i anfall. Hemmalaget vinner anfallsmatchen i tredje set med 13-6 och grunden lades i en stabil servemottagning genom hela setet. Anfallen fördelas över hela truppen då Head Coach Jonas Svantesson var generös med byten denna dag. 8-5 blev till 16-7 innan 25-12 och då förstår ni att Örebro Volley hade en riktigt vass andra halva av setet.

Poängbäst och utsedd till matchens MVP var centern Jonna Nilsson. Totalt hade Jonna 13 poäng (2 serve, 6 anfall och 5 block) och hon var dominant genom hela matchen. Örebro Volley hade återigen en riktigt bra match om man ser till spelet i sideout dvs när motståndarna servar. Hela 67% vunna bollar på positiv servemottagning är en hög siffra. I gästande RIG fick servemottagande spikern Ebba Welander pris som MVP. Örebro Volley och publiken hyllade också centern Emelia Arvidsson som var med och kvalificerade Sverige till U-20 EM under hösten.

Örebro Volley ligger nu tvåa i elitserien och är två poäng efter serieledande Hylte/Halmstad med tre omgångar kvar. Nästa helg så väntar Länsderby när Örebro Volley möter Lindesberg under lördagen.

– RIG Falköping glimtade till bitvis och de har ett bra lag när det får vara vid nätet. Vi sätter dock tillräcklig press för att ha en enklare resa med bra lägen för passarna. Vi servar bra genom nästan hela matchen och då blir ju spelet betydligare enklare för oss, säger Head Coach Jonas Svantesson.