Örebro Volley möblerar om i styrelsen och får ny ordförande!

Örebro Volley har haft årsmöte och i samband med detta gjort en intressant rockad i styrelsen och samtidigt valt in flera nya spännande styrelsemedlemmar för verksamhetsåret 2023/24.

Största förändringen är att Annsofie Erlingmark, efter två intensiva år med mycket fokus och ett väldigt gott resultat framförallt på marknadssidan, lämnat över ordförandeklubban till Linnea Fennhagen. Annsofie är kvar i styrelsen och får nu förhoppningsvis ännu mer tid att fortsatt leda och ytterligare stärka det för klubben så viktiga marknadsarbetet.

In som ny ordförande kommer Linnea Fennhagen. Linnea har under flera år funnits med i bakgrunden, inte minst kopplat till att stärka klubbens interna och externa kommunikation. Klubben vill stärka sin organisation och det inre arbetet. Här kommer Linnea kunna bidra med sin kunskap och erfarenhet inom organisationsutveckling och samtidigt leda styrelsearbetet mot ett mer strategiskt arbetssätt.

Utöver Linnea Fennhagen valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen, Jessica Ekerbring, Anders Johansson, Josephine Tegenfalk och Anne-Brith Andersson. Kvar som ledamöter från tidigare är utöver Annsofie, Berit Engström-Strand samt Olle Anfelt. Till valberedningen har Ulrika Asp och Malin Engström valts in.

Vi fick en kort pratstund med Linnea:

Linnea, du har funnits med i bakgrunden några år i Örebro Volley. Nu kliver du in som ordförande, kommentar?

Ja, det började med att jag blev invald i styrelsen 2016. Då visste jag nästan ingenting om Örebro Volley. Jag var med i styrelsen i några år men lämnade sedan p.g.a. privata skäl. Då hade intresset och engagemanget redan satt sig i mig och jag hade svårt att lämna volleybollen helt. Därför har jag sedan dess backat upp där jag kan och det har också gjort att jag känner organisationen och förutsättningarna väl. Örebro Volley har ett fantastiskt lag och det känns både viktigt och roligt att se till att tjejerna på den här nivån får möjligheten att spela och prestera under bästa möjliga förutsättningar.

Samtidigt så är det en ganska ny styrelse med hela fyra nyinvalda ledamöter och så du själv som ny ordförande. Vad är på gång i Örebro Volley?

Det känns otroligt stimulerande och de nya styrelseledamöterna kommer in med både ny energi och en fantastik kompetens. Vi är på väg att ta ett stort steg fram organisatorisk. Något som vi jobbat mycket med de senaste åren men som nu intensifieras. Volleybollförbundet har tagit beslut om en elitlicens för samtliga klubbar som spelar i elitserien med start nästa säsong (2024/25). Med den kommer nya krav på framförallt organisationen och ordning och reda. Vi ligger bra till inför den licenseringen men har en del att fila på. Spelmässigt så har vi börjat säsongen på ett strålande sätt och det känns ju självklart otroligt bra! Kan tjejerna och ledarstaben få fortsätta fokusera på spelet så ska vi se till att förutsättningarna i organisationen finns. För de som ser oss utifrån hoppas jag att vi under året kan utveckla matcheventet ytterligare och vi vill även utveckla vår medlemsbas.

Lycka till säger vi till hela styrelsen!

/Klubben