På lördag reser Örebro Volley till Linköping för match mot tabellfemman Linköpings VC som knappt missade Grand Prix slutspelet innan jul. Örebro Volley kommer med en 3-0 seger från helgens hemmamatch och i matchtruppen återfinns det amerikanska nyförvärvet Kira Thomsen.

Örebro Volley och Linköpings VC har mötts många gånger de senaste åren och flera av matcherna har varit mycket jämna i synnerhet matcherna i Sporthallen i Linköping. Precis som senaste säsongerna så har Linköping en tabellplacering precis efter topptrion och hade länge siktet och förhoppningarna att vara topp 4 innan jul och därmed få spela Grand Prix. Så blev inte fallet.

Lagen möttes senast i Örebro i slutet av november och då var det allt annat än jämnt. En starkt servepress och ett betydligt bättre anfallsspel gjorde att Örebro Volley vann utan större dramatik med 3-0.

Precis som förra säsongen så är servemottagande spikern Rebecca Redgen en nyckelspelare. I år får hon vara förste violinist i frånvaron av stjärnan Caitlin Tipping som är skadad. Rebecca har axlat det större ansvaret väl och är lagets viktigaste poängplockare med 4,35 p/set vilket är sjätte bäst i elitserien. Hon följs sedan i produktionen av två landsmaninnor från Australien i Brielle Kettleton 2,86 p/set och Charlotte White 2,37 p/set. Passare i laget är Örebroaren Nathalie Arvidsson som fortsatt fått axla rollen som lagets förstepassare och är en nyckelspelare i Linköpings lagbygge.

I senaste matchen mot Linköping var Fiorella ”Fio” Murillo den som tillsammans med Paulina Lindberg gjorde flest anfallspoäng med 15 poäng vardera. Nu har Fio lämnat Örebro Volley för spel i Portugal. Nyförvärv från USA är Kira Thomsen som är spelklar och gör sin första match med sitt nya lag. Kira kommer från en framgångsrik collegekarriär och hennes spel i bakplan och framlinjen blir en viktig del i Örebro Volleys spel.

Senaste matcherna har Örebro Volley gjorde några förändringar. Lagkaptenen Ludovica ”Lufo” Forastieri har lämnat över liberoansvaret till Catarina Cooper och har själv spelat på sin ”gamla” position som servemottagande spiker. Lufu visade att högersläggan inte kallnat och var faktiskt poängbäst i matchen mot Gislaved senast.

– Vi spelade riktigt bra senast mot Linköping och gjorde det svårt för dem då vi servade bra och spelade tight block- och försvar som höll nere Linköpings anfallssiffror. Nu möter vi Linköping i deras hemmahall och det kommer att krävas minst samma prestation för att ge oss chansen att vinna, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben