På torsdagen åker Örebro till Linköping och möte med årets andra nykomlingar, Linköping VC. Linköping har öppnat starkt med två klara segrar och en knapp förlust mot Lindesberg efter att ha lett med 2-0.

 

På herrsidan är man regerande svenska mästare så det är ingen nykomling i klubbemärkelse. Tvärtom är det en väletablerad klubb som många äldre i Volleybollsverige känner under namnet Team Valla. Lite samma verksamhetsidé som Örebro Volley och KFUM Örebro Volley. Man har samlat elitverksamheten under namnet Linköping VC och resten finns kvar i Team Valla.

 

Örebro, som börjat med fyra segrar mot lag på undre halvan, får nu bekänna färg. Var står man? Sett till statistiken så här långt så är Örebro i topp i serveligan med 63 serveress så här långt, men också 54 servemissar. Både bäst och värst i serien, effektiviteten med andra ord ganska låg. Också i anfallsstatistiken utmärker sig Örebro med många positiva anfallshandlingar men också med 62 rena anfallsmisstag, också det värst i serien. Det speglar kanske också hur det sett ut så här långt. Ett ojämnt spel, bra och mindre bra varvas.

 

För Örebro gäller med andra ord att hitta en hög och jämnare nivå med färre egna misstag. Samtidigt gäller det förstås att trycka på när man har lägena. Linköping slog Örebro i en tidig träningsmatch efter att ha visat upp ett bra dynamiskt spel med mycket hjärta på plan. Anfallsmässigt har man hittills gått ganska tungt på ett par spelare och så länge de håller och orkar kommer Linköping vara en svår nöt för många av elitlagen.

 

Följ matchen, antingen i Folkungahallen i Linköping, eller här på nätet http://elitserienvolleyboll.se/matcher-dam/

 

/Klubben

Foto: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan