Nykomlingen Göteborg är utan tvekan en positiv överraskning så här långt. Fem raka segrar, och därmed obesegrade, säger att årets nykomlingar inte är här på tillfälligt besök! Tvärtom har man förskansat sig i toppen direkt med bl.a. starka bortasegrar mot Hylte/Halmstad och Lund. Kul med nykomlingar som sticker ut och extra kul att Göteborg är tillbaka i elitserien. Precis som Örebro Volley har sina rötter från KFUM Örebro så har Göteborg liknande bakgrund. Klubben, som nu är i elitserien för första gången, har också en del av sina rötter från KFUM Göteborg.  Göteborgs Volleybollklubb är en snabbt och starkt växande förening. Nu gör man sitt första år i elitserien.

I Örebro står det klart att Ludovica Forastieri, som skadade sig och utgick i matchen mot Engelholm, kommer behöva genomgå en meniskoperation under hösten. Därmed är det tveksamt om hon hinner komma tillbaka under säsongen, möjligen till slutspelet i mars månad. Örebro har istället lyft in Iryna Bielova, 19 år, från Ukraina, i truppen. Iryna har tränat med laget under hösten och var tänkt att spela i KFUM Örebros div II-lag. När nu en plats i truppen öppnade sig bestämde tränarna att ta in Iryna i elittruppen. En lite utförligare presentation av Iryna kommer längre fram i november.

Örebro har haft ett ofrivilligt uppehåll med uppskjuten match mot Värnamo, som för övrigt spelas sent på söndag eftermiddag nere i Småland. Göteborg kommer å sin sida från två matcher den senaste veckan, båda med hemmavinster. Så lagen ligger i lite olika spelfaser inför lördagens toppdrabbning. Göteborg på en stark andra plats och Örebro på tredje. Vid seger tar sig Örebro förbi. Räkna med en riktig toppmatch och visst är väl vi alla lite nyfikna på Göteborg?!

Kommande hemmamatch

LÖRDAG 12 NOVEMBER 15:00

Örebro Volley – Göteborg Volley

Idrottshuset, Stora Hallen

Entré: Kortsidan, mitt emot Eyrabadet.

Matchen sänds även live på volleytv.se

Matchvärd: Synsam Holmqvist Optik

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben