Säsongens tuffaste bortamatch när Örebro Volley möter regerande mästarinnorna kl.16.00 på söndag. Matchen sänds som vanligt på volleytv.se
I 20 år har Engelholm och Örebro Volley stångats i tuffa toppmatcher i elitserien. Under söndagen reser Örebro Volley till Ängelholm för ännu ett toppmöte. Lagen är på delad andraplats inför den prestigefyllda matchen. De regerande mästarinnorna från i våras har precis som Örebro Volley vunnit 8 av 9 matcher under hösten.
Örebro Volley har haft tuffast tänkbara spelschema under hösten där i stort sett alla tuffa bortamatcher är spelade i och med dagens bortamatch som är svårast av dom alla. Engelholms VS i Kungsgårdshallen. EVS kommer till spel med tre raka 3-0 segrar och Örebro Volley har fem raka segrar så det är bäddat för en publikvänlig batalj.
Engelholms VS har precis som många år tidigare hittat riktigt bra proffs. Först förlängde man med den polska sluggern Alexandra Omilaniuk som hittills snittat 3,26 p/set. Men laget leds offensivt av Haylee Nelsson som efter en säsong i italienska andraligan nu har hittat hem med en ledande roll i årets Engelholm. Hon har elitseriens bästa poängsnitt med 5,00 p/set och är otroligt viktig för Engelholm.
Men Engelholms svenska ryggrad är det som skapar stadga och med landslagscentern Julia Nilsson åter i laget så får man inte bara ett stort block utan också många snabba anfallspoäng vid nätet. En spelare som kanske inte alltid får de stora rubrikerna förutom från servlinjen är spikern Matilda Ekholm som gör sin kanske bästa säsong någonsin i EVS. Lägg till det passaren Frida Kindbom och liberon Filippa Brink så förstår alla att det finns kvalitet genom hela laget i årets EVS.
Örebro Volley har genomgått en sjukdomsperiod och börjar nu se ljuset i tunneln. I hemmasegern den gångna helgen mot Linköping var Fiorella ”Fio” Murillo tillbaka efter sjukdom och stod för många anfallspoäng och gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Serven var också ett viktigt vapen senast och för att kunna pressa och stressa EVS kommer en den behövas på deras hemmaplan.

– Engelholm på bortaplan är alltid både en höjdpunkt och en värdemätare var vi står som lagbygge i slutet av hösten. Årets EVS är lika kompetent som tidigare versioner och vi kommer att behöva hålla hög klass och balans i såväl serve som i anfallet säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben