Örebro Volley reser under lördagen återigen mot en tuff bortamatch när man ställs mot Gislaved i en klassisk matchup. Örebro Volley har nog historiens tuffaste höstschema med alla de tuffaste bortamatcherna under hösten och Gislaved är en dessa.

Örebro Volley kommer till Gisle Sporthall med tre raka 3-0 segrar i bagaget. Gislaved däremot har inte riktigt fått den utdelning de kanske har hoppats på och har inlett säsongen med 2 segrar och 5 förluster men de har visat att de har kompetenta spelare som kan vinna anfallspoäng på regelbunden basis.

Mycket kommer att kretsa kring deras tre kantspelare. Den brasilianska högerspikern Maria Eduardo Oliveira är den spelare i elitserien som har poängpoängsnitt med 5,3 poäng/set är givetvis den offensiva motorn i laget. Men vänsterkanterna med nyförvärvet Saga Nilsson (3,78 p/set) och kanadensiskan Julie Moore (3,41 p/set) är båda nyckelspelare som servemottagare och kantanfallare.

Örebro Volley har tre raka 3-0 segrar och har spelat stabilt senaste tiden. Bra serve- och servemottagning och ett balanserat anfallsspel med få misstag. I lördagens bortamatch mot Gislaved blir givetvis serve-servemottagning och anfallsspelet nycklar till en bra prestation.

I de två senaste segrarna har poängproduktionen varit väldigt jämnt fördelad mellan alla spelare i laget. Poängen har kommit från alla spelare och poängfördelningen Jonna 15, Hedda 14, Fio 15, Diana 18 och Paulina 19 säger en hel del om jämnheten i årets Örebro Volley.

– Vi är inne i en bra period där alla spelare är med och bidrar på träning och match. Mot Gislaved krävs en stor ansträngning för att komma upp i en tillräckligt hög nivå för att kunna stoppa ett anfallsstarkt Gislaved säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben