Elitseriesäsongen närmar sig sitt slut och tre matcher återstår. Den sista bortamatchen spelas på lördagen borta mot Linköping.

Nykomlingarna Linköping har varit elitseriesäsongens stora positiva överraskning. Man har en femteplats i serien och känns som ett lag som på några års sikt definitivt kan etablera sig i den absoluta toppen. Laget gick väldigt starkt i höstas men har varvat toppar med dalar under våren. I sina bästa stunder ett svårslaget lag med bra grundorganisation och en stark förstuppställning. I höstas vann Örebro matchen i Folkungahallen lite tursamt med 3-1 och när nu lagen åter spelar där så gäller det att Örebro får lite ordning på servemottagningen då Linköping har en riktigt bra serve i sin hemmahall.

Örebro åker till Linköping med ett lag som mer och mer börjar fokusera på kommande slutspel. Laget kör på ganska rejält just nu för att försöka hitta slutspelsformen om ett par veckor. Innan dess ska tre matcher avsluta serien där Linköping borta blir den sista bortamatchen. Sedan väntar två hemmamatcher i veckan, Sollentuna på onsdag kväll och så avslutas serien med derby mot Lindesberg nästa söndag.

Dagens match kan ni följa live på Linköpings facebook: https://www.facebook.com/linkopingsvc/

Nästa hemmamatch

Onsdag 7 mars 19:00

Örebro – Sollentuna

Idrottshuset

/Klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan