Serieupplägget i år råkade bli så att Örebro får ta de 20 milen till Sollentuna två gånger under loppet av en dryg vecka.

Det var inte mer än en dryg vecka sedan som Örebro spelade i Satelliten i Sollentuna och med viss möda fick tre poäng med sig hem efter seger med 3-0. På fredagskvällen är det dags igen.

Vid senaste mötet skadade tyvärr Jona Vigfusdottir sig igen och denna gång är det en sedan länge krånglande rygg som åter gjort sig påmind. Jona får nu vila över helgerna och så får vi se hur hon återhämtat sig efter ett par veckors vila.

Örebro gjorde en stark insats uppe i Lindesberg i onsdags och vann derbyt med 3-2 efter en riktig rysare i femte set där Lindesberg var framme vid matchboll innan Örebro vände. Med kantspelarna Jona och Diana Lundvall borta har laget fått gå lite tyngre på Sofia Täcktor och Louise Eklund. Båda klarade sin uppgift utmärkt i derbyt och båda kommer behöva leverera även mot Sollentuna. Ett Sollentuna som kan spela väldigt väl emellanåt men som inte fått riktig utdelning på detta under hösten. Vi får hoppas att det låter vänta på sig även den här matchen och att Örebro kan gå till vintervila med tre nya poäng i bagaget.

Näste hemmamatch

Lördag 6 januari 14:00

Örebro – Svedala

Idrottshuset

/Klubben

Bild: Peo Sjöberg Ateljé Änggatan