Örebro har bara varit igång med lagträningen i tre veckor och visst syntes det i helgens träningsturnering. Det slutade dock med att Örebro krånglade sig ur underlägen och hotande förluster. Till slut stod man som vinnare.

Örebros nya huvudtränare, Jonas Svantesson, har nu fått tre veckor med laget. Årets förberedelser blir ovanligt korta. Laget samlades först den 1 september sedan flera spelare och tränaren varit upptagna hela sommaren med landslaget. Dessutom startar årets elitserie en vecka tidigare än vanligt.

Det är alltid kul med turneringar på försäsongen. Man får en lite aning om vad de olika lagen har att komma med, vad som hänt sedan förra året och så startar spekulationerna om hur långt det kan räcka.

För Örebros del började det riktigt trögt på lördagen mot Linköping. Och då menar vi verkligen trögt. Storförlust i första set och laget såg ut som de inte spelat volleyboll på riktigt länge. Men från en riktigt dålig start började laget spela upp sig rejält och när helgen hade gått så summerar vi oavgjort mot Linköping (2-2),  vinst  över Degerfors (3-0) och två ggr mot Lindesberg (3-0, 2-1). Ett Lindesberg som ser bättre ut än ifjol och kommer kunna utmana topplagen när man fått några månader på sig. Hela sex nya spelare presenterade man under helgen.

I Örebro är tio spelare kvar från fjolåret. I princip är det tränare ”Svante” som är ny och sedan tillkommer ett par utländska spelare efterhand.  Söndagens match mellan Örebro och Lindesberg var riktigt bra för att vara en försäsongsmatch och båda lagen gjorde riktigt bra insatser. Örebro vann med 2-1 i en match som lovar att det blir ett intressant derby i hemmapremiären den 4 oktober då lagen drabbar samman i Idrottshuset kl 19:00.

Efter helgen kan vi konstatera att  landslagsspelarna fortfarande är i form och de fortsätter utvecklas samtidigt som spelare som Iida Murto och Freja Morén verkar hittat ny motivation efter tränarbytet under sommaren. Helgens stora överraskning för många var nog Jonna Nilsson som fick avlasta Rebecca Andersson efter att Josephine Tegenfalk drog på sig en skada dagarna innan turneringen.

Svante var nöjd med helgen och kommenterar det så här;

Första matcherna för säsongen är avklarade och som vanligt och som sig bör så blev det en blandad kompott av bra handlingar och handlingar som har enorm utvecklingspotential.

Vi hade en bra uppåtgående trend i spelet under hela helgen, om man jämför de första seten under lördagen med de sista så ska vi vara nöjda med vår prestation och nu gäller det att fortsätta det jobbet varje dag för att höja nivån

summerar Jonas Svantesson helgen och ser fram emot seriepremiären ner i Lund på lördag eftermiddag.

  Vi ser med positiv tillförsikt framemot seriepremiären nere i Lund på lördag som kommer att bli en tuff premiär mot ett väl förberett Lund.

HEMMAPREMIÄR

Örebro – Lindesberg

Torsdagen den 4 oktober 19:00

Idrottshuset

Matchvärd:

BYGGTEMA

 

Foto: klubben

/ Klubben